Hirdetés

Duke Nukem remaster készül, máris botrány lett belőle

|

Új platformra érkezik a legendás lövölde, de van egy kis gond a borítójával.

Hirdetés

Amikor legutóbb olyan, régóta pihenő franchise-okról írtunk, amelyeket érdemes újraéleszteni, szóba került a 3D Realms klasszikusa, a Duke Nukem is, amelynek jogai felett az Embracer Grouphoz tartozó Gearbox bábáskodik. Hogy valaha visszatér-e a nők bálványa és a földönkívüliek rémálma, azt nem tudjuk, de félbehagyottan kiszivárgott projektek éppúgy nem engedik feledésbe süllyedni, mint a retró szcéna.

Utóbbiba tartozik az Evercade kézikonzolt megalkotó Blaze Entertainment is, amely a minap harangozta be, hogy Duke Nukem és Duke Nukem 2 remasteren dolgozik, értelemszerűen a saját platformjára. Ez önmagában jó hír kellett volna, hogy legyen, de néhány sasszemű rajongónak feltűnt, hogy a bejelentéssel együtt megosztott borítóképpel valami nem stimmel.

Hirdetés

Meggyőződésük szerint generatív algoritmust használhattak a létrehozásához, magyarán MI-re bízták a feladatot ahelyett, hogy fizettek volna egy művésznek. A Blaze Entertainment erre törölte a Twitter-bejegyzéseket, majd kiadott egy közleményt, amelyben elismerte, hogy valóban MI-generálta a szóban forgó "műalkotást". Ígéretet tett arra, hogy rendelnek egy másik képet, ami megfelel a közösség elvárásainak. A helyzetet némileg árnyalja, hogy cég szerint az eredetileg megbízott művész vette igénybe az MI szolgálatait.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)