Hirdetés

Apple II-re írta át a Portalt egy elhivatott rajongó

|

A retro gépek és GLaDOS rajongói is valószínűleg imádni fogják ezt a rajongói játékot, ami az Aplpe 8-bites gépén alkotta újra az első Portalt.

Hirdetés

Érdekes módon a Portal széria filmes jövőjéről frissebb híreink vannak, mint egy esetleges játékos folytatásról, ettől függetlenül a gamerek töretlenül imádják a logikai FPS két megjelent részét. Mondjuk a kiváló rajongói alkotások elkészültéhez néha olyan szerencsés egybeesések is kellenek, mint Vice Weaver lemaradása a játékok terén.

A programozó csak nemrég pótolta be Chell és GLadOS két emlékezetes találkozóját, aminek kapcsán egy saját projektjét is a Portal témakörében folytatta. Weaver ugyanis Applesoft Basicet használva állít össze számára szórakoztató programokat, így például a Kerbal Space Program egy átiratát is elkészítette az Apple ma már matuzsálemnek számító gépére.

Második projektként pedig a Portal egy értelmezését alkotta meg és írta floppy-lemezre, ami amellett, hogy nem kis teljesítmény, elég hangulatos is lett, ahogy a fenti videón is láthatjátok. A Still Alive retro változatáért és a Vissza a jövőbe-témájú felvezetésért pedig külön is hatalmas piros pont jár.

Nektek hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)