Hirdetés

A dolog rendezőjének egy hatalmas problémája volt a Red Dead Redemption 2-vel

|

A legendás rendező hamar otthagyta az elmúlt évek egyik legjobb játékát.

Hirdetés

A 74 éves John Carpenter olyan kultfilmek dirigálásával írta be magát a történelembe, mint A menekülés New Yorkból, A dolog vagy a Nagy zűr kis Kínában, a gamerek viszont már jól tudhatják róla, hogy a bizony játékokat sem veti meg.

A horror mestereként is emlegetett direktor rendszeresen ki is fejti a véleményét a témában, januárban például a Halo Infinite-ről ejtett el néhány dicsérő szót, az Assassin's Creed Valhalla megjelenésekor pedig nem győzte méltatni a Ubisoft vikinges kalandját. Ezek után azt gondolhatnánk, hogy egy olyan remekműnek tartott játék, mint a Red Dead Redemption 2 egyenesen elvarázsolta, ám ez bizony koránt sincs így.

Hirdetés

Carpenter nemrég a The New Yorkernek adott interjút, ahol szóba került a gaming és az RDR2-is, a mester pedig kifejtette, hogy kénytelen volt hamar otthagyni a 2018-ban megjelent vadnyugati mókát, mivel még a lovára sem tudott felszállni. A riporter először nem hitt neki, majd miután a rendező megerősítette, hogy igazat mond, igyekezett együttérzően beismerni, hogy ő sem jó a játékokban. Carpenter azonban nem hagyta magát, és elmagyarázta a helyzetet:

"Ennyi évnyi játék után már elég jó vagyok. De abban a játékban szörnyű voltam. Az irányítás nem volt intuitív, legalábbis számomra. De azt hiszem, hogy mindenki más jól érezte magát vele. Népszerű játék volt."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A rendező tehát az irányítás hiányosságait okolja a korai búcsúért, ami abszolút legitim kritika, hiszen sok más játékos (pl. itt és itt) is panaszkodott rá, s anno mi is ezt emeltük ki a Red Dead Redemption 2 egyik negatívumaként.

Carpentert több kérdéssel is megkínálták a videojátékokkal kapcsolatban, melyekre válaszolva elárulta, hogy az 1992-es Sonic the Hedgehoggal kóstolt bele a műfajba, majd a fia révén további címekkel is megismerkedett. A rendező abba is beavatta az olvasókat, hogy régi és újabb játékokban is örömét leli, mostanság a szerinte már jó állapotúra kalapált Fallout 76 ejtette rabul, a Horizon Forbidden Westet pedig egyenesen "elképesztőnek" nevezte.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)