Hirdetés

A RomUniverse kalózoldal és a Nintendo ügye tovább folytatódik, súlyosbodott az ítélet

|

Úgy tűnik, hogy a 2,1 millió dolláros kártérítés nem volt elég ijesztő.

Hirdetés

Még májusban jelentettük, hogy a Nintendo pert nyert a RomUniverse weboldal üzemeltetője ellen. A régi és új Nintendo játékokat kínáló platformot az eljárás keretében leállították, Matthew Stormant pedig 2,1 millió dollár kifizetésére kötelezték.

Az első kör után a bíróság ezt elégségesnek értékelte, és nem ítélt meg semmilyen tovább büntetést, mondván, hogy Storman leállította az oldalt, ezzel jelezve, hogy nem tervezi folytatni a kalózmásolatok terjesztését. A Nintendonak ez nem volt elég. A kiadó újra tárgyalást kért, arra hivatkozva, hogy Storman a RomUniverse feltámasztására utalgatott.

Hirdetés

A bíróság a beküldött bizonyítékok alapján jogosnak ítélte a kérvényt, és egy új ítéletet hozott, miszerint a RomUniverse üzemeltetője a továbbiakban "nem másolhatja le, nem terjesztheti, nem árusíthatja, és nem is játszhatja a Nintendo játékainak illegális példányait". Azt is megtiltották Stormannak, hogy felhasználja a Nintendo márkajeleit olyan módokon "melyek összezavarhatnak másokat".

A bíró továbbá kötelezte Stormant, hogy augusztus 17-ig szabaduljon meg minden Nintendo játékának kalózmásolatától, az összes zenével, könyvvel, filmmel és mindennel együtt, ami azokkal kapcsolatos.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)