Hirdetés

A The Division 2 új módja egy valódi konfliktust idéz, okkal hirdeti visszafogottan a Ubisoft

|

Az alkotók eleinte nem is mondták el, miről szól a Tom Clancy's The Division 2 új módja, annyira emlékeztet az ukrajnai háború egy mozzanatára.

Hirdetés

A múlt héten belengette a Tom Clancy's The Division 2 alkotógárdája, hogy hamarosan egy új játékmódot ad ki a játékhoz. Azt gondolhattunk, hogy ezt nagyobb csinnadrattával teszik majd, hiszen az egy jó ideje stagnáló játék rajongói már ki vannak éhezve az új tartalmakra - az utolsó komoly újdonságok 2020-ban érkeztek a Warlods of New York kiegészítővel és azt követően.

Ehelyett viszont egyelőre csak arra kérték fel a PC-s játékosokat, hogy a tesztszerveren próbálják ki az új, Countdown névre hallgató módot, aminek a tartalma alapján nem nehéz megérteni, miért döntöttek így a Ubisoft és a Massive munkatársai.

Hirdetés

Az első teaser bejelentésben azt írták, "a kilencedik szezon megjelenésének dátumát - és a jelenlegi események fényében további részleteket sem" tudnak megosztani. Azoknak, akik azóta beléptek a The Division 2 tesztszerverére, kiderült, hogy erre miért volt szükség, a Countdown módban ugyanis egy atomerőmű elfoglalásáért folytatják a harcot a nyolcfős csapatokba összeálló ügynökök. Ennek keretein belül pedig bizonyos idő alatt kell teljesíteniük a kijelölt feladatokat - hogy mindez hogyan is néz ki a játékon belül, azt a lenti videón már meg is nézhetitek.

A fontos áramforrásnak számító atomerőműért folyó harcok viszont az alkotók hatalmas pechére nagyon hasonlítanak a jelenleg Ukrajnában folyó eseményekhez, ahol az orosz haderők egyik első célpontja volt a csernobili atomerőmű. Ezt csak nemrég sikerült visszafoglalnia az ukrán hadseregnek, és más hasonló erőművek ellenőrzéséért is folynak harcok. A The Division 2 készítőinek közleménye szerint természetesen nem szeretnének a valódi háborús eseményekből hasznot húzni, a Kotakunak adott nyilatkozatukban ez állt:

"Az új, Countdown című mód A Division 2-ben már 2021. eleje óta fejlesztés alatt áll. Az alapjátékhoz hasonlóan ez a mód is fiktív eseményeket mutat be, és nem állt szándékunkban bármilyen párhuzamot vonni az aktuális történésekkel."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Mivel már az első rész is egy halálos vírusról szólt, a Covid19 kapcsán senki nem vette elő a Ubisoftot és a Massive Entertainmentet, hogy miért igyekeznek profitálni egy valódi katasztrófából, más kritikák viszont érték az alkotókat. A Tom Clancy's The Division 2 készítői ugyanis vehemensen ragaszkodnak hozzá, hogy a játékuknak nincs politikai mondanivalója, ám a játék tartalma ezzel nem mindig egyezik. Például már a bevezető videóban elhangzik egy kérdés, ami erősen a fegyvertartás melletti érvelésnek hangzik, ez pedig az USA-ban elég megosztó téma egy jó ideje. De sokak szerint az is szimbolikus, hogy a második rész az ország fővárosában, Washington DC-ben játszódik, így bővelkedik a helyszín politikai szimbólumokban.

Az atomerőmű körül forgó Countdown mód kapcsán persze egészen hihető, hogy a valódi  - Amerikától egyébként nagyon messze folyó - eseményekkel történő egybeesés tényleg csupán a véletlen műve. Ezzel együtt PR-szempontból valóban nehéz helyzetbe kerültek a fejlesztők a The Division újdonságával kapcsolatban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)