Hirdetés

Nők szerepe a videojátékokban? És ha megöllek?

|

A Tropes vs. Women in Video Games websorozat készítőjének el kellett hagynia otthonát az őt érő halálos fenyegetések miatt.

Hirdetés

Az utóbbi néhány évben egyre gyakrabban előkerülő téma lett a nők szerepe a videojátékokban és az őket körülvevő iparágakban. Egyre többen formálnak nagyon komolyan véleményt a témában (mi is foglalkoztunk vele korábban), így valahol nem meglepő, hogy előbb-utóbb elő fognak kerülni az ellentétes álláspont képviselői is, de amit egyesek csinálnak, az rég túlmegy az egészséges vita határán. 

Anita Sarkeesian neve még olyan 2012 körül lett ismert a játékosok körében, amikor Kickstarter kampányt indított egy websorozathoz, ami a nők szerepét vizsgálja a játékokban. Sikeresen zárult a kampány, 150 ezer dollárt sikerült felhalmozni a támogatóktól és habár akkoriban többen is támadták, hogy esetleg lelépett a pénzzel, végül elkezdődött a sorozat.

Sarkeesiant viszont most újra támadások érik az interneten keresztül, ezúttal viszont már elég komoly halálos fenyegetéseket kapott nem csak ő, hanem egész családja is. Természetesen azonnal értesítette a hatóságokat, akik arra kérték, hogy ideiglenesen hagyja el otthonát, és maradjon inkább barátai körében.

A műsorvezető megosztott néhány példát is abból, hogy milyen jellegű fenyegetéseket kapott, elég trágár és alpári stílusban íródtak, így inkább nem mutatjuk be őket itt (valószínűleg el tudjátok képzelni, elég egysíkú frontvonalon mozog az ilyen fröcsögés). Aki pedig szeretné megnézni, hogy milyen is a Tropes vs. Women in Video Games, az az alábbi lejátszási listában az összes eddig megjelent epizódot megtalálja:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)