Hirdetés

Fallout 4-es képpel illusztrálta az orosz hackerekről szóló hírt a CNN?

|

Többeknek is feltűnt, hogy a CNN kiberhadviseléséről szóló riportjában Fallout 4-es screenshotot használtak vágóképnek, de úgy tűnik, hogy elhamarkodottan vonták le a következtetést.

Hirdetés

Főleg az amerikai elnökválasztás után lett nagy visszhangja a különböző kibertámadásoknak, amelyek sokszor állami megrendelésre történnek bizonyos szervezetek, vagy más kormányok kárára. Erről készített riportot a CNN, amikor homokszem csúszott a gépezetbe, és a fent látható screenshotot is bevágták az anyagba. A PC Gameres kollégák meg is írták, hogy hát ez azért nem volt túl körültekintő a szerkesztők részéről. Az már csak hab a tortán, hogy a Fallout 4 számítógépei nem csatlakoznak az internetre, szóval elég nehéz lenne velük meghackelni valamit egy másik kontinensen.

Jelen esetben egyébként bocsánatos bűn lenne a képanyag illusztrációként való felhasználása, hiszen egy pár másodperces vágóképről van szó, hogy átjöjjön a nézőnek, hogy itt bizony valamilyen számítógépes dolog van a háttérben. Még mindig jobb, mintha a stock fotókon előszeretettel használt símaszkos férfit vágták volna be egy laptoppal a kezében. 

Voltak már ennél sokkal komolyabb baklövések is. A C&C Generals, a Metal Gear Solid V és a Medal of Honor részleteit is leadta már úgy a híradó, mintha megtörtént események lettek volna, egy dokumentumfilben pedig az ArmA 2 egyik átvezetőjét használták. Ráadásul most úgy tűnik, hogy nemcsak a CNN, hanem a PC Gamer szerkesztői is elhamarkodottan ütötték le az entert.

Fallout New Vegas

Bár a szöveg elrendezése valóban nagyon hasonlít ahhoz (már már túlságosan is), mint amit a Fallout játékokban látunk, a három epizód egyikében (Fallout 3, Fallout 4, New Vegas) sem ezt a betűtípust használják, hanem egy ennél sokkal szögletesebb, pixelesebb megoldást. Arról nem is beszélve, hogy a stringekben sokkal több a véletlenszerűen felbukkanó zárójel.

Fallout 4

Hogy pontosan honnan származik a kép, azt egyelőre nem sikerült kideríteni, de biztos, hogy nem a Fallout játékokból. A hasonlóság miatt az a legvalószínűbb, hogy valaki megpróbálta lemásolni a Bethesda minijátékát, és egy erről készült képet használtak a riportban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)