Hirdetés

Grand Theft Auto V - Lindsay Lohan perében ítélet született

|

A színésznő hosszú ideje viaskodott a Grand Theft Auto V képein szereplő hölgy miatt, de a bíróság most végső döntést hozott az ügyben.

Hirdetés

A Rockstar Games mindig is a játékipar egyik legnagyobb botrányhőse volt, a cég játékai gyakran kerültek különféle jogi és erkölcsi viták középpontjába, így nem nagyon lepődtünk meg, amikor a Grand Theft Auto V is hasonló sorsra jutott. Lindsay Lohan még 2014-ben perelte be a csapatot, mert ő úgy látta, hogy a borítón is szereplő modellt egyértelműen róla mintázták, viszont most kiderült, hogy a bíróság más véleményen van.

A GTA V gerincét gyakorlatilag teljes egészében a szatíra adja, az egész történet arról szól, hogy a lehető legtöbb irányból figurázzák ki és kritizálják az Egyesült Államokra jellemző celebkultúrát, szóval igazából nem meglepő, hogy a fokozatos leépüléséről híres Lindsay Lohan is magára ismert a játékban (ami már önmagában vicces, házhoz menni a görbe tükörért, de ezt most ne is firtassuk).

Viszont pont a játék szatirikus jellege az, amiért végül a bíróság úgy döntött, hogy Lohan perét érvényteleníti:

"Még ha el is fogadjuk a felperes állítását, miszerint a játékban szereplő figura eléggé hasonlít rá ahhoz, hogy az ő virtuális ábrázolásának tekinthető legyen, tisztán látható, hiszen ez a játék jogilag nem minősül reklámnak. Az egyedi történet, szereplők, környezetek, valamint a játékos szabadsága miatt ez egy fiktív műnek számít."

Ezt tovább súlyosbítja az a tény, hogy a Rockstar soha nem használta fel Lohan nevét vagy fényképét a játékban, vagyis semmilyen konkrét utalást nem tesznek rá a történet során. A döntés elég véglegesnek hangzik, de ettől még Lohan fellebbezhet, szóval könnyen lehet, hogy a jövőben még előkerül ez a téma. Hiszen addig is írnak róla legalább valamit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)