Hirdetés

Így készült a Vakondok 4 - az erőszakos játékok békésebbé tesznek?

|

Mérő László arról mesél a legújabb Vakondok 4 werk videóban, hogy a videojátékok hatására senki sem válik agresszívabb emberré.

Hirdetés

A korábbi Vakondok epizódok itt vannak, nézzétek meg mind:

1. rész2. rész3. rész4. rész5. rész6. rész7. rész8. rész9. rész, 10. rész, 11. rész, 12. rész, 13. rész, 14. rész, 15. rész, 16. rész, 17. rész, 18. rész, 19. rész, 20. rész, 21. rész

Érdekes kérdéseket vet fel Mérő László a Vakondok 4 werk-sorozat legújabb részében. Az erőszakos videojátékok hatása és a játékfüggőség is szóba kerül ebben a videóban.

Mérő László matematikusként végzett az ELTE-n, majd megszerezte a műszaki tudományok kandidátusa fokozatot is. A SZTAKI-ban kezdett dolgozni, ahol képfeldolgozással és mesterséges intelligencia kutatással foglalkozott. 1984-től 2005-ig az ELTE-n oktatott matematikát, pszichológiát, játékelméletet. 2000-ben habilitált a pszichológia tudományágban. Az elsők között kezdett Magyarországon számítástechnikai alapon működő logikai játékok fejlesztésébe, és az elsők között fejlesztett itthon játékot Commodore 64-re is. Ez volt a Buffalo Roundup, amit három társával együtt készített. 1987-ben megalapította saját számítógépes játékokat fejlesztő cégét, és több, Novotrade által gyártott játék elkészítésében is részt vett. Ő volt például a legsikeresebb magyar játék, az Ecco The Dolphin Sega Game Gear-es változatát fejlesztő csapatának műszaki vezetője, és a sorozat későbbi részeinek (Ecco: The Tides of Time, Ecco Jr.) elkészítésében is részt vett. Emellett többek között ő vezette a The Adventures of Batman & Robin és a Garfield: Caught in the Act című játékok fejlesztését is.

A nagyközönség számára Mérő László neve könyvei kapcsán lehet még ismerős. 1989-ben Észjárások címen megjelent első könyvét olyanok követték, mint például a Mindenki másképp egyforma, Maga itt a tánctanár? - Pszichológia, moralitás, játék és tudomány, Az érzelmek logikája, és további, külföldön is sikeres kötetek.
A werk videóban Mérő arról beszél, hogy milyen hatással vannak ránk az erőszakos játékok, és hogy okozhatnak-e függőséget.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)