Így készült a Vakondok 4 - így kezdtek el a magyarok Nintendo-ra fejleszteni

|

Javában készül a Vakondok-filmek negyedik része, mely a magyar játékfejlesztés történetét tárja fel. Az alkotáshoz kapcsolódó werkfilm sorozat első részét most ti is megnézhetitek, ráadásul egy nyereményjátékban is részt vehettek.

The Division, Assassin's Creed Syndicate és más Ubisoft sikerjátékok 5 499 Ft-tól! Hirdetés

Az eddig elkészült Vakondok-filmekről szóló cikkünkben már említettük, hogy az alkotók javában dolgoznak a negyedik epizódon, melynek médiapartnere a GameStar. A készítők azt szeretnék, ha a munkafolyamatba is bepillantást nyernétek, ezért elindítottak egy werkfilm sorozatot. Ennek nézhetitek most meg az első részét, mely Kiss Donátot helyezi a középpontba. Az új epizódokra minden héten hétfőn számíthattok.

Hirdetés

Kiss Donát a Caesar the Cat című játék spectrumos átiratával kezdte Novotrade-es játékfejlesztői pályafutását, majd az Eureka! spectrumos változatát fejlesztő csapat vezetője lett. Közben Rényi Gábor, a Novotrade elnöke felkérte, hogy legyen a cégen belül a játékfejlesztő stúdió vezetője. Így ő fogta össze a Novotrade alatt futó külső játékfejlesztő csapatokat, és koordinálta a fejlesztések menetét. A 80-as években a Magyar televízió "Mi és a Számítógép" című magazinműsorának műsorvezetője volt több évadon keresztül, amiben nem egyszer szó esett a korabeli magyar játékfejlesztésekről is.

A filmben mesél majd arról is, hogy érték el, hogy a magyarok Nintendo-ra is tudjanak fejleszteni, miközben ez akkor még csak pár, főleg japán fejlesztő cég kiváltsága volt az egész világon.

Erre a linkre kattintva minden információt megtaláltok arról a nyereményjátékról, melyben a cikk megosztói versenyezhetnek egymással. Az a 10 versenyző, akinek legtöbben kattintanak a megosztására, felkerül a film végi highscore listára.

Hirdetés

Te mit gondolsz?

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!