Hirdetés

Így készült a Vakondok 4 - így kezdtek el a magyarok Nintendo-ra fejleszteni

|

Javában készül a Vakondok-filmek negyedik része, mely a magyar játékfejlesztés történetét tárja fel. Az alkotáshoz kapcsolódó werkfilm sorozat első részét most ti is megnézhetitek, ráadásul egy nyereményjátékban is részt vehettek.

Hirdetés

Az eddig elkészült Vakondok-filmekről szóló cikkünkben már említettük, hogy az alkotók javában dolgoznak a negyedik epizódon, melynek médiapartnere a GameStar. A készítők azt szeretnék, ha a munkafolyamatba is bepillantást nyernétek, ezért elindítottak egy werkfilm sorozatot. Ennek nézhetitek most meg az első részét, mely Kiss Donátot helyezi a középpontba. Az új epizódokra minden héten hétfőn számíthattok.

Kiss Donát a Caesar the Cat című játék spectrumos átiratával kezdte Novotrade-es játékfejlesztői pályafutását, majd az Eureka! spectrumos változatát fejlesztő csapat vezetője lett. Közben Rényi Gábor, a Novotrade elnöke felkérte, hogy legyen a cégen belül a játékfejlesztő stúdió vezetője. Így ő fogta össze a Novotrade alatt futó külső játékfejlesztő csapatokat, és koordinálta a fejlesztések menetét. A 80-as években a Magyar televízió "Mi és a Számítógép" című magazinműsorának műsorvezetője volt több évadon keresztül, amiben nem egyszer szó esett a korabeli magyar játékfejlesztésekről is.

A filmben mesél majd arról is, hogy érték el, hogy a magyarok Nintendo-ra is tudjanak fejleszteni, miközben ez akkor még csak pár, főleg japán fejlesztő cég kiváltsága volt az egész világon.

Erre a linkre kattintva minden információt megtaláltok arról a nyereményjátékról, melyben a cikk megosztói versenyezhetnek egymással. Az a 10 versenyző, akinek legtöbben kattintanak a megosztására, felkerül a film végi highscore listára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)