Hirdetés

Minecraft - egy walesi kastély pontos mása készült el kockákból

|

Aki azt hiszi, hogy ilyen csodákhoz elég néhány taliga kavics, négy fal, meg egy-két torony, akkor az nagyot téved. Egy valós XII. századi kastély realisztikus hasonmásához ennél sokkal több kell.

Hirdetés

A Minecraft játékosok mindig kitalálnak valamit. Legutóbb a londoni tűzvészen ámultunk egy sort és most egy újabb brit ihletésű alkotás bukkant fel. Az ampanmdagaba névre keresztelt Reddit felhasználó megépítette és jó kis (angol) útmutatót mellékelt az alkotásához, ami alapján bárki más is próbálkozhat.

Úgy tűnik ampanmdagaba nem csak hogy a Minecraftot keni vágja, de az építészetben is jártas lehet. A középkori erődítményekben például azt szereti a legjobban, hogy szinte sosem a semmi közepére, egy sík területre épültek. Ez talán érthető is. Elmondása szerint az építészek mindig megpróbáltak igazodni a környezetükhöz és felhasználni a benne lévő elemeket, legyenek azok fák, dombok vagy folyók. Olvasnunk kell a minket körülvevő vidék vonásaiból és ehhez kell hozzáigazítanunk az általunk elképzelt erőd képét.

Nem csak valósághű, de tényleg bele is illeszkedik a kastély a környezetébe. Ampanmdagaba szerint pont ez az egyik legfontosabb pontja az építkezésnek, hogy a leendő várunk környezetét csak minimálisan alakítsuk át, így lesz teljes és természetes az összkép.

Nektek mi volt a legkirályabb építményetek a játékban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)