Hirdetés

Ezek a játékok őrzik örökké Muhammad Ali emlékét

|

Minden idők egyik legnagyobb atlétája a napokban hagyta itt a földi világot, de az öröksége még jó ideig velünk marad.

Hirdetés

Muhammad Ali - akit 1999-ben az évszázad sportolójának választottak - tegnap 74 éves korában elhunyt. Profi karrierje során 56 győzelmet aratott, de nem csak emiatt fogunk rá emlékezni még hosszú ideig. Motivációs idézeteit rengetegen tetováltatták magukra, számos zeneszámban találunk rá vonatkozó utalást, a DC pedig még egy képregényt is kiadott 1978-ban Superman vs Muhammad Ali címen. Mint minden idők legjobb nehézsúlyő bokszolója, számos videojátékban is helyet kapott.

Muhammad Ali Heavyweith Boxing (1992)

Ez volt az első játék, ami Ali nevét viselte. A Sega Genesis és Nintendo Gameboy platformokra megjelenő verekedős csodában ő volt az egyetlen licenszelt sportoló, és kilenc nehézsúlyú bunyóst kellett kiütnünk ahhoz, hogy végül megszerezzük az aranyérmet.

Greatest Heavyweights (1993)

Alig egy évvel később újra felbukkant a szintén Sega Genesisre kiadott Greatest Heavyweightsben, ami a "Real Deal" Boxing folytatásaként jelent meg. Itt már olyan legendás bunyósok közül is választhattunk, mint Joe Louis, Joe Frazier vagy épp Rocky Marciano.

Foes of Ali (1995)

'95-ben jelent meg Ali második saját játéka, ami a Foes of Ali címet viselte. A kizárólag 3DO Interactive Multiplayer konzolra megjelenő játékban még karrier mód is volt, ahol Ali kilenc ellenfelével akaszthattunk bajszot, azonban az egyik legikonikusabb ellenfele, George Foreman kimaradt a játékból.

Virtual Wrestling Pro 64 (1997)

A következő állomás két évvel később jött, amikor Ali mint feloldható karakter bukkant fel a pankrátoros Nintendo játékban. Hatalmas dobásai azért nem voltak, de a pofonok mellett rúgni és fejelni is tudott.

Knockout Kings (1998-2003)

Ez volt az EA bokszolós sorozata, mielőtt a Fight Night kiütötte volna a ringből. A játékban rengeteg legendás bokszoló kapott helyet, akikkel vagy akik ellen játszhattunk, és természetesen Ali sem maradhatott ki. 2000-ben és 2002-ben ráadásul ő került a játék borítójára is.

Fight Night (2004-2011)

Ezt követte minden idők legsikeresebb bokszolós franchise-a, a szintén az EA égisze alatt készülő Fight Night sorozat, ahol szintén az összes ismert bunyós szerepelt a kínálatban. Ali ezúttal is felkerült a borítóra, Mike Tysonnal a Fight Night Round 4 dobozán pózoltak.

Shaqdown 2 (2014)

Nem maradhat ki a felsorolásból a 2014-ben megjelent androidos csoda, a Shaqdown 2 sem, amiben Ali is szerepet kapott, mint feloldható karakter. Ali szuperképessége a kesztyűjében rejlett, amit rakéta módjára ki tudott lőni.

Van még valami, amit kihagytunk? Tegyétek hozzá kommentben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)