Hirdetés

Napi büntetés: a PETA szerint a Pokémon Go az állatkínzás népszerűsítése

|

A PETA nem nézi jó szemmel, ahogy az emberek elszakítják családjaiktól a vad Pokémonokat. El is kezdte a tiltakozást. Persze azért nem annyira hülyeség ez, mint amilyennek látszik.

Hirdetés

A PETA kiadott egy hivatalos közleményt, amiben azt írták, hogy a "pokémonok elfogása nem sokban különbözik az állatok elfogásától, és azok kihasználásától". A PETA ki is alakított egy biztonsági zónát a saját irodája körül, ott bizony nem lesz vadászat, meg viadal.

A PETA azt szerette volna ezzel elérni, hogy a Pokémon Go hatalmas népszerűségével hívja fel a figyelmet az állatkínzásra. Ha elfogtok egy Pokémont, akkor gondoljatok arra, hogy min mennek keresztül a fogságban élő állatok, és így máris sikerült valami hasznosra terelni a figyelmet a játékkal töltött idő alatt.

Persze nem tagadják, hogy egyébként sokan a Pokémonon nőttek fel irodájukban, és szeretik is az új játékot. Céljuk csak az volt, hogy meglovagolják a Niantic új játékának hírét, egy kis figyelemfelkeltésért (és hát kb. mindenki ezt csinálja most, szóval érthető marketing-húzás).

Egyébként ezzel kapcsolatban Craig Klugman is felszólalt, aki a Chicagói DePaul egyetem bioetikával foglalkozó kollégája. 

"Létezik egy olyan feltételezés, amely szerint az emberek nem tudnak különbséget tenni a valóság és a fikció között - és a történelem már bebizonyította, hogy a legtöbben márpedig képesek erre."

Ettől függetlenül is sokan gyűlölik a játékot. Nem meglepő, hogyha van egy népszerű téma, annak felgyűlnek az utálói is. Talán Robertfrank615 kifakadása volt a legirodalmibb, ezt most csak úgy itt hagyjuk, hogy aki szeretne lázadni a rendszer ellen, kapjon saját totemet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)