Hirdetés

Uwe Boll abbahagyta a filmezést, fellélegezhet minden gamer

|

A Postal, Alone in the Dark, BloodRayne és Far Cry filmek rendezője végleges búcsút vett a szakmától, ennek pedig a jóérzésű mozinézők csak örülhetnek.

Hirdetés

Amikor olyan remek videojáték-adaptációk, mint a Warcraft, képtelenek anyagi sikert is termelni a rajongók elismerése mellé, fájó visszagondolni azokra a filmekre, melyek kialakították azt az automatikus reakciót, hogy egyből összeszorul a gyomrunk, ha újabb videojátékból készítenek mozit. Ehhez pedig Uwe Boll előszeretettel asszisztált. 

A német rendező olyan alkotásokat tett le az asztalra az évek során, mint a Jason Statham főszereplésével készült A király nevében (ami csak eredeti címében volt Dungeon Siege történet), vagy éppen a hasonlóan bűn rossz BloodRayne trilógia. Sosem tudjuk majd kitörölni az emlékezetünkből az Alone in the Dark filmet sem, ami kemény 9 ponton áll jelenleg a Metacriticen (természetesen százból, nem pedig tízből).

Boll arról is különösen híres volt, hogy heves kirohanásokkal válaszolt a kritikákra, sosem jelentett neki gondot elküldeni a francba a rajongókat vagy éppen a teljes szakmát. Természetesen most is remek indokot talált arra, miért nem éri már meg filmeket készíteni:

"A piac teljesen halott. Többé nem kereshetsz pénz a filmekkel, mivel a DVD és Blu-ray piac 80%-ot esett vissza világszerte az utóbbi három évben. Ez a valódi indok, egyszerűen nem engedhetem meg magamnak többé, hogy filmeket készítsek."

Szerinte a Netflix és a hozzá hasonló szolgáltatások teszik tönkre a filmipart, mivel állítása szerint (most kapaszkodjatok meg!), ha például valaki megnézi a Rampage 3-at és még úgy is gondolja, egy jó filmet látott, utána egyből lehetősége nyílik elindítani a Bosszúállókat. Összefoglalva: a túl nagy kínálat hibája, hogy túl sok igazán jó film jut el az emberekhez és magasabbra kerül az a bizonyos ingerküszöb. Tényleg csak halkan kérdezem meg, nem akarom megsérteni a rendező urat, de azért mégis: esetleg nem arra kéne törekedni, hogy minél több minőségi filmet gyártson le a szakma, beleértve őt is?

A visszavonuló rendező tovább is tudta fokozni remek nyilatkozatát, ugyanis külön kitért arra is, miért kaptunk tőle annyi kétes minőségű videojáték-adaptációt az elmúlt években:

"Sosem kaptam emberektől pénzt. 2005-óta én finanszírozom a saját filmjeimet és ha nem készítettem volna el azokat a hülye videojátékos mozikat, sosem nyílt volna lehetőségem arra, hogy megcsináljam mondjuk a Darfur filmet. Nekem nem kell Ferrari, nem kell yacht. Én a saját filmjeimbe fektettem a pénzemet, és el is veszítettem azt."

A Darfur valóban kiemelkedik Uwe Boll repertoárjából, de azért kicsit erős azzal magyarázni a többi fájóan pocsék filmjét, hogy azok nélkül sosem készülhetett volna el a dárfúri fegyveres konfliktust feldolgozó alkotás. Főleg úgy, hogy még ő is elismeri, videojátékos filmjei nem csak kritikai, de anyagi bukást is jelentettek. 

Mindenesetre a fentebb már említett, hosszú szenvedés után nemrég megjelent Rampage 3 után már neki sem kell a nézőkkel veszekednie, és mi is megússzuk újabb Uwe Boll alkotások nélkül. Mindenkinek jobb lesz így.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)