Hirdetés

Warcraft film - itt vannak a bevételek, a rendező üzent a közönségnek

|

Megérkeztek az első amerikai és kínai bevételi adatok a Warcraft mozi kapcsán, a film rendezője, Duncan Jones pedig lecsitította az elégedetlenkedőket.

Hirdetés

A nemzetközi bemutatót követve végre az Egyesült Államokba is mozikba került a Warcraft film. Az orkok és emberek első összecsapását bemutató mozi a péntek esti bevételi lista második helyéig jutott el.

Mindezt 10,7 millió dolláros pénteki bevétellel tudta elérni a Warcraft mozi. Az első becslések szerint a film körülbelül 25,7 milliót szedhet össze az első amerikai hétvégéjén, vagyis megelőzi a szintén ezen a héten bemutatott Szemfényvesztők második részét, de nem tudja utolérni a Démonok között 2-t. Ez a szám egyébként kb. az, amit korábban jósoltak (pedig nagyon erősen kritizálták a neten ezeket a jóslatokat).

A 160 milliós költségek mellett persze ennél több kell a sikerhez. A nemzetközi adatok mindenesetre biztatóak, Kínában például már 145 millió dollár felett jár a Warcraft, az elemzők szerint pedig ebben az országban a 250 millió dollárt is elérhetik majd a jegybevételek. Elméletileg minimum 500 millió dollárt össze kéne szedni világszerte, hogy érdemes legyen beszélni a rendező által tervezett két folytatásról. Összesítve most 287,6 milliónál jár a film. 

Sokan találgatják, hogy miért csak ilyen szerény teljesítményre képes a film az Egyesült Államokban. Például egyes iparági szakértők szerint, mikor a Legendary megszerezte a Warcraft megfilmesítési jogai egy évtizeddel ezelőtt, még sokkal népszerűbb volt Azeroth világa. Rávilágítottak, hogy azóta a World of Warcraft előfizetők számra is jelentősen megcsappant. A Blizzard eredetileg már 2009-ben a mozikban szerette volna látni a filmet, azonban Sam Raimi, az akkori rendező kiszállt a projektből. 

Így végül Duncan Jones készítette el a Warcraft mozit, a rendező pedig tegnap azokhoz a nézőkhöz is szólt Twitteren, akik nem igazán voltak oda a filmért:

"Ha szeretted a Warcraft filmet, akkor terjeszd a véleményedet, vagy még jobb, ha elhozol egy újabb ember a vetítésre. Ha viszont nem tetszett, az sem baj, de kérlek nyugodj meg. Ez csupán egy film."

A poszt alatt Michael Morhaime, a Blizzard alapítója és elnök-vezérigazgatója is hozzátette, ő sem mondhatta volna ezt jobban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)