Hirdetés

A Warcraft film lett minden idők legsikeresebb videojáték adaptációja

|

Bár az Egyesült Államokban továbbra is szörnyen teljesít, a Warcraft a világ többi részén már összeszedett annyi pénzt, hogy megelőzze az eddigi csúcstartót.

Hirdetés

Immár nem a Perzsia hercege: Az idő homokja az eddig készült legsikeresebb videojáték adaptáció. A Warcraft mozi által elhódított cím persze megtévesztő lehet, hiszen a 200 milliós produkciós költségek mellett világszinten 336 millió dollárt termelő Perzsia hercegét is bukásként könyvelte el a stúdiója.

A Warcraft mindenesetre már 377 millió dollárt ért el összesen, még úgy is, hogy az Egyesült Államokban óriási visszaesést hozott a vetítés második hete. A 72,7 százalékos visszaesés az egyik legnagyobb, amit a 3000 mozinál több helyen játszott filmek esetén mértek, a Warcraft így jelenleg 37 milliónál jár az USA-ban. A nemzetközi bevételeket elsősorban Kína nyomta meg, de továbbra is kérdéses, hogy mindez elég lesz-e a rendező által tervezett folytatásokra. Elemzők szerint minimum 500 milliót össze kellene szednie a filmnek, hogy érdemes legyen egy esetleges második Warcraft moziról beszélni, ehhez pedig még több mint 100 millió hiányzik. Szintén fontos tényező lehet, hogy mennyit sikerül eladni a filmhez kapcsolódó termékekből, például az akciófigurákból. 

Viszont az már biztos, hogy a Warcraft filmnél többet eddig egy videojáték adaptáció sem szedett össze a mozipénztáraknál. Meglátjuk, hogy ez meddig marad így, és például mire lesz képes az Assassin's Creed mozi

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)