Itt az új GameStar póló!
Kattints a részletekért!

Mass Effect 3 - elvesztek a Mass Effect 2 játékállásaid? Sebaj!

Gyu

Bár egy ideje lehetett sejteni, hogy a Mass Effect 3 fogadni fogja a Mass Effect 2 játékállásokat, ettől még nem biztos, hogy mindenki élni tud ezzel a lehetőséggel.

Több olyan eset is lehetséges ugyanis, amikor valakinek nincsenek Mass Effect 2 játékállásai elmentve.

A legalapvetőbb eset, ha sosem játszott a Mass Effect 2-vel (speciel velem ez történt). Emellett előfordulhat, hogy ugyan voltak játékállásai, de azóta új gépe, új merevlemeze van, esetleg egy hardverhiba, vagy egy vírus tönkretett mindent. Ilyenkor mit lehet tenni? Első opció - végigjátszani a Mass Effect 2-t. Akinek nincs meg, vagy nincs ideje rá, netán nem akarja újra végigtolni, esetleg azonnal a Mass Effect 3-at szeretné kipörgetni, annak ez nem jó lehetőség. Akkor mégis mit lehet tenni?

Az alant látható lehetőségek a PC-s játékosokra vonatkoznak: élelmes és segítőkész Mass Effect játékosok létrehoztak egy adatbázist a www.maseffect2saves.com oldalon, ahol rengeteg Mass Effect 2 játékállás található meg. Minden egyes játékállás dokumentálva van, ki él benne, ki halt meg benne, ki a kancellár, kibe szerelmes a főhős, milyen besorolású a főhős stb... Ki lehet válogatni a megfelelőt. 

Akinek ez sem jó, vagy maga szeretné eldönteni, milyen játékállást is szeretne annak egy Mass Effect 2 játékállás-editort ajánlunk: A Gibbed’s Mass Effect 2 Save Editor segítségével is be lehet állítani a történet mely szálait akarjuk megtartani és melyeket nem. 

Hangsúlyozzuk - egyik lehetőség sem kárpótol a Mass Effect 2 játékélményéért - de jól jöhet a bajban.

Mass effect 2 játékállás mentés folytatás mass effect 3 PC Xbox 360 Akció Szerepjáték

Hasonló jóságok

32 Komment Szólj hozzá

Oldal: 1 | 2 »
23 32
janko33
Inaktív)

sziasztok az lenne a gondom hogy a mass effect3 nem találja a mass effect 2-es mentéseimet tud valaki esetleg segiteni?????

26 31
TwinZeroX123
Inaktív)

minden résszel játszottam, kivéve a 3-al, bár nem vitem végig csak az elsőt. De nekem nem igazán tetszett a játék... nem tudom érdemes lenne-e egy próbát tennem a 3adik részével, de nem hiszem. az nem tetszett, egyik részébe se , hogy nagyon sok helyen aztsem tudtam mit kell csinálnom, merre kell mennem ezáltal mire rájöttem.. fél óra egy óra elteltével.. már el is ment tőle a kedvem. ja igen meg a sok párbeszéd.. az ami nagyon idegesített, a jáátékba iszonyatos sok videó van amit elsem tudtam nyomni... egyből a játék elején 20 perces videó... ez nekem iszonyatosan nem tetszett. vajon kipróbáljam a harmadikat vagy ne? elvégre folytatás.. nagy változás nem lehet benne

25 30
vandras
Inaktív)

Már mindegy ez az opció mindjárt kitolom a 2-t.

22 29
Domasi
Jack Bauer (10/10)

Nekem anno az első rész végigjátszásai tűntek el és nem volt kedvem harmadjára is végigtolni. Akkor jól jött ez az adatbázis.

27 28
szcsaba1994
Dr. Gregory House (9/10)

Ez nekem pon jól jön.
A 2. rész mentéseit, hogy nehogy egy reinstall mait elvesszen, feltettem Megauplodra. Így utólag piszokat sokat értem vele

22 26
3err0r
Jack Bauer (10/10)

nekem fél éve, egy éve megdöglött az egyik vinyóm amin mass effect 2 mentések is voltak... újrajátszottam. (az 1 mentései megmaradtak) ennyi.

27 25
mikerowave
Jack Bauer (10/10)

Nem tudom, van-e olyan egyáltalán aki a ME3-mal fog játszani, de az 1.-2. résszel nem játszott. Ha igen, sürgősen pótolja a hiányosságot!

21 24
gossy323
Inaktív)

Nem csak a mentésekhez jó, a karakter kinézetet is újra lehet vele
alkotni. Bár ez eléggé időigényes, és több tapasztalatot igényel.
Ha már szóba hoztam a kinézetünket.
Összevetve a három játékot és a második rész "tool"-jait még mindig
a 3. részben érdemes karaktert létrehozni, és aztán a kapott kódot"vissza-konvertálni" az első részig. Természetesen ez mindhárom játék meglétét igényli.
Ha nincs ME, akkor a ME3-ban generált arc-kódot elég csak ME2-be illeszteni.
Utána kényelmesen testreszabhatjuk ME2 mentésünket.
@Fishyfrost:
gibbed editorban megtaláljátok az első rész fordulatainak beállításait is.:
Tanácstagokat megmentetted-e. stb ... csak ki kell pipálnod ami szükséges az első rész plotjából. Ha jól emlékszem példakép és renegát pontokat is adhatsz az " utánszerkesztett karakterednek".

22 23
Tomy88Trance
Jack Bauer (10/10)

Nekem meg van ,csak a ME 3 nem tudom mikor lesz meg ,de amint meglesz bevetem Lauren Shepardot

21 22
Fishyfrost
Dr. Gregory House (9/10)

Remek ötlet, bár jöhetne egy ugyanilyen adatbázis az egyhez is. Eredetileg az első két részt erősen paragon felé tendálva pörgettem ki, másodjára renegátot szeretnék húzni, de a 3-ban az eredeti paragon mentéseket szeretném továbbvinni. Hát igen, nehéz az élet..

24 21
Robe77
Inaktív)

Pedig azok kellenek!

A 2-t meg pont a napokban ( talán holnap ) fogom megint befejezni. Elötte vittem végig megint az 1-et, szóval frissek lesznek a mentések. :D Szerdán pedig meghozza a futár a gyűjtőit és pénteken indul a móka!

20 18
zoe444
Jack Bauer (10/10)

De ha még sosem játszottam vele, akkor honnan tudjam, hogy mit akarok? :D
Igaz, eszemben sincs úgy nekikezdeni a harmadiknak, hogy egyik résszel sem játszottam. Na jó, az elsővel játszottam 1-2 órát.

25 17
JohnCsonka
Dr. Gregory House (9/10)

Jó látni, hogy van egy téma, amelyben minden játékos egyetért.
A harmadik rész nem élvezhető teljesen, ha az első két részt kihagyja az illető.

A kódex elolvasását személy szerint szorgalmazom.
Érdekes volt olvasni, hogy mivel indokolták a hűtőbetétek gyűjtését.
Mondjuk, nekem elég elképzelhetetlen ez az egész 'lecsípek magamnak akkora részt, amekkora a célpont kiiktatásához szükséges' - akik olvasták, azok tudják, hogy miről beszélek, de hogy őszinte legyek,ez a legnagyobb bajom a játékkal.

Nem is kérdés, hogy a gyűjtői változtatnak a polcom tetején a helye.
Találkozunk a multiban.

ui: Gyu, tessék magadat szégyellni, hogy a bukásra ítélt Star Wars MMO-val játszol a Mass Effect helyett.

25 16
Chob
Dr. Gregory House (9/10)

Nos a hírből két dolog lemaradt szerintem.

Az első: Amennyiben csak olyan mentésed, van ahol mindenki meghalt a 2. részben, akkor azt a mentést már nem lehet importálni a 3. részbe. Ezt a Gibbed’s Mass Effect 2 Save Editor-rel lehet orvosolni maximum.

A második: A 2. részhez kiadták a Genesis DLC-t ami egy új játék kezdésének az elején elmeséli az első rész lényeges eseményeit, és közben a fontosabb döntéseket te alakíthatod úgy ahogy azt jónak látod.
A 3. részben tudomásom szerint már alapból benne lesz egy ilyen cucc ami ugyanúgy elmeséli mind az 1., mind a 2. rész eseményeit ahol a döntéseket meg kell adnod és aszerint folytatódik a 3. rész.

24 14
Szajmon91
Jack Bauer (10/10)

Én nem nagyon olvastam el a háttéranyagokat (bár ami jobban érdekelt, azt igen, vagy betöltöttem egy régebbi mentést, és ott olvastam, mert kellett valamiről infó), vagyis a kódexet, de nekem így is volt kb. 40 óra mind a két rész...

De ha nagyon akarja Gyu, akkor biztosan ki tudja játszani péntekig.

26 13
Iscarion
Inaktív)

Az a 20 óra nagyon optimális becslés veteránként, igaz, az összes DLCvel, de 31 óra alatt vittem végig a 2. részt, mindenki lojális és túlélte. Egy friss ME játékos,aki minden háttéranyagot elolvas, legalább 40-50 óra

Oldal: 1 | 2 »