Hirdetés

A menstruáció is szóba kerül a Pixar új animációs filmjében

|

A stúdió minden segítséget megadott a téma feldolgozásához.

Hirdetés

Termékeny év elé néznek a Pixar-rajongók, hiszen az idén nem csak a Toy Story spin-off  Lightyeart kapjuk meg, de márciusban jön a Turning Red (magyarul Pirula Panda) is, ami egy tizenéves lány, a kínai-kanadai Mei mindennapjai körül bonyolódik a kétezres évek elején. Maga a bonyodalom pedig abban áll, hogy újra és újra egy hatalmas, vörös pandává változik, akárhányszor csak stresszes lesz. És mint tudjuk, a tiniknél ez bizony gyakran előfordul, legyen szó iskoláról, a szülőkkel való kapcsolatról vagy a szerelmi életről.

A Bao című rövidfilm író-rendezője, Domee Shi első egész estés munkája persze a pandás téma mögött valójában a felnőtté válásról szól, és igyekszik 100%-ban visszaadni azokat a témákat, melyek a serdülőket, és kifejezetten a serdülő lányokat foglalkoztatják. Így aztán szóba kerül a fiúbandák iránti rajongás, az anyától örökölt tulajdonságokkal való szembenézés és még a menstruáció is.

Hirdetés

Az utóbbiról a Polygonnak adott interjújában mesélt a Turning Red producere, Lindsay Collins, aki elmondta, hogy a kezdetektől szerették volna feldolgozni ezt a tinikről, tiniknek szóló alkotásokban még ma is tabuként kezelt témát.

"Ez már a film legkorábbi változataiban is benne volt. Ez volt az első dolog, amit a produkcióba tettünk. A stábtagok mindannyian feltétlenül támogatták, hogy valódi beszélgetéseket folytassunk a menstruációról és a lányok életének ezekről a pillanatairól."

- mondta Collins, aki azt is elárulta, hogy a Pixar fejesei egy szóval sem aggodalmaskodtak a menstruáció érintésén. Mivel vígjátékról van szó, a film ezt is poénra veszi, és (spoiler) akkor jön elő, amikor az először pandává változó főhős a zuhanyzóban rejtőzik, édesanyja viszont azt gondolja, hogy az első menzesze miatt bujkál, és már hozza is az elengedhetetlen kellékeket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A producer szerint a motívum szervesen illeszkedik a filmbe, amit a Pixar illetékesei is érezhettek:

"Azt hiszem, ezt nagyon is látták a film és a karakterek DNS-ében. Azt reméljük, hogy a téma filmvászonra vitelével, és azzal, hogy ez egy olyan dolog, ami egyrészt fura, másrészt vicces, és a történet része, normalizáljuk a dolgot. Mindenki, aki már átélte ezt, értékeli azt, amit a filmvászonra viszünk, de azok is, akik nem élték át."

A Turning Red hazai bemutatója március 10-én esedékes, míg az Egyesült Államokban egyből a Disney+-ra megy a film. Jövőre viszont nekünk is lesz esélyünk a streaminges premierekre, hiszen már hivatalos, hogy az idén nyáron Magyarországon is elindul a szolgáltatás, melynek már az árazása is ismert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)