Hirdetés

Akár börtönbe is kerülhet Alec Baldwin a Rust forgatásán történt tragédia miatt

|

Az operatőr halála számos kérdést felvet a produkcióval kapcsolatban, melyekre a színésznek is felelnie kell.

Hirdetés

A múlt héten járta be a világot a hír, hogy Alec Baldwin egy ártalmatlannak gondolt kellékfegyverrel véletlenül lelőtte a vezető operatőr Halyna Hutchinst a Rust című film új-mexikói forgatásán, az áldozat mögött guggoló Joel Souza rendezőt pedig megsebesítette.

A tragikus baleset nyilvánosságra jutott részletei alapján ugyan nem valószínű, hogy a mit sem sejtő színészt felelősségre fogják vonni a lövés miatt, a médiának nyilatkozó jogászok szerint viszont ennél jóval bonyolultabb Baldwin helyzete.

Hirdetés

A színész ugyanis egyben a Rust producere is, tehát pozíciójánál fogva felelősségre vonható a forgatáson kialakult körülmények miatt:

"Ha voltak olyan kanyarok, amiket levágtak, és ezek szerepet játszottak a vezető operatőr halálában és a rendező sérülésében, akkor Alec Baldwin nagyon is felelősségre vonható, nem mint színész, hanem mint producer."

- véli a USA Today által megszólaltatott ügyvéd Miguel Custodio, aki a személyi sérüléssel járó esetekre szakosodott. Az Index pedig a New York Post cikkét idézi, melyben többek között egy új-mexikói büntetőjogász, Erlinda Johnson fogalmazott meg hasonló álláspontot:

"A vádnak csupán azt kell bizonyítania, hogy Baldwin, a főgyártásvezető nem járt el kellő elővigyázatossággal. Ha ez sikerül, tizennyolc hónapig terjedő börtön a büntetési tétel."

Egy harmadik szakértő, Denise Bohdan védőügyvéd arra hívta fel a figyelmet, hogy Baldwin polgári perrel is szembenézhet, melyben akár több millió dolláros kártérítést is igényelhetnek tőle.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Magyarán nem csak a tragédia feldolgozása miatt várhat nehéz időszak a színészre, aki egyébként a balesetet követően a Twitteren nyilatkozott az érzéseiről. Baldwin számára viszont valamelyest vigaszt nyújthat, hogy a 42 éves, egygyermekes áldozat édesapja nemrég úgy nyilatkozott a The U.S. Sunnak, hogy nem őt, hanem a kellékeseket tartja felelősnek a balesetért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)