Hirdetés

Batman: The Killing Joke - a film új jelenetekkel bővíti a történetet

|

Az eddig kiderültek alapján könnyen lehet, hogy a The Killing Joke lesz az egyik legjobb valaha készült Batman adaptáció.

Hirdetés

A Batman v Superman: Az Igazság Hajnala talán nem sikerült annyira jól, mint amennyire vártuk, de van még remény az igazán minőségi képregényes adaptációk számára. Ben Affleck saját Batman filmje mellett már egy ideje készül a The Killing Joke adaptációja és amit eddig tudunk róla, az remekül hangzik.

Az 1988-as Batman: The Killing Joke minden idők egyik legismertebb Batman képregénye és nem véletlenül: egyrészt a szerzője Alan Moore, akit olyan művekről ismerhetünk még, mint a Watchmen vagy a V, mint Vendetta, másrészt ez a híres történet, amelyben Barbara Gordon tolószékbe kényszerült, hogy aztán Oracle szerepében segítse a sötét lovagot.

A Warner Bros. a remekül sikerült The Dark Knight Returns után természetesen belevágott a történet adaptálásába és az utóbbi napokban egyre több mindent tudtunk meg a készülő filmről. Nagyon jó hír, hogy a legfőbb szerepekben visszatérnek a közönségkedvencek, tehát Kevin Conroy (Batman), Mark Hamill (Joker) és Tara Strong (Harley Quinn) vállalták a projektet, habár Hamill korábban már beszélt róla, hogy ezután felhagyna az pszichopata bohóc megformálásával.

A másik nagyon jó hír, hogy a stúdió egy az egyben adaptálja a képregényt annak ellenére, hogy a tartalma miatt így szinte garantált, hogy felnőtt besorolást fog kapni a film, ugyanis tartalmaz elég durva elemeket. Viszont a képregény emellett nem túl hosszú, így a stúdiónak saját ötletekkel kellett megnyújtania: "A korábbi projektjeinkkel ellentétben nagy különbség, hogy a The Killing Joke nem elég hosszú egy egész filmhez. Hozzá kellett adnunk még új jeleneteket, ami nem könnyű, de azt hiszem, sikerült jó megoldást találnunk."

A történetet úgy toldották meg, hogy Batgirl, vagyis Barbara lényegesen többet szerepel, mint az eredeti képregényben, ami azért bölcs lépés, mert többen kritizálták az eredeti sztorit azért, mert az egyetlen női szereplőt csak kellékként használja, ráadásul akkor is a testén van a hangsúly. Remélhetőleg az új forgatókönyv egy kicsit javít az arányokon anélkül, hogy az eredeti mű súlyából elvenne.

Ti mit gondoltok? Szeretitek az eredeti képregényt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)