Hirdetés

Chris Hemsworth szerint miatta ment félre a Thor: Szerelem és mennydörgés

|

A színész vállalja a felelősséget, amiért "önmaga paródiájává vált".

Hirdetés

Taika Waititi általában jól tud egyensúlyozni filmjeiben a vicces és a komoly dolgok között (elég csak a Jojo Nyuszira gondolni), de hiába vonultatott fel 2022-es rendezése, a Thor: Szerelem és mennydörgés olyan témákat, mint a rák, az éhezés és a kizsákmányolás, és tartogatott szórakoztató pillanatokat, az elégedetlenkedők szerint túlságosan átment a humor infantilisbe ezzel aláaknázva az élményt (egyúttal sokan úgy tartják, hogy elpocsékolták Christian Bale-t a főgonosz Gorrként). 

Anyagi bukásról persze szó sem volt, a jelentések szerint 250 millió dollárból összehozott Marvel-film mozis pályafutását 760 milliós bevétellel zárta, ugyanakkor a fogadtatás megosztóra sikeredett. Maga Hemsworth is érezte, hogy túlzásba vitték a bohóckodást, mivel már a premier után azt nyilatkozta, hogy ha lesz is Thor 5, oda drasztikus változás kell, most pedig ennél is továbbment.

Hirdetés

A színész a Vanity Fairnek nyilatkozva árulta el, hogy bármennyire hálás is volt azokért a lehetőségekért, amiket Thor adott neki, egyre frusztráltabbá vált az asgardi hős szerepében: 

"Néha úgy éreztem magam, mint a csapat biztonsági őre. Amikor a többiek szövegeit elolvastam, azt gondoltam: »Ó, nekik sokkal menőbb dolgaik vannak. Ők jobban szórakoznak. Mit csinál az én karakterem?« Mindig arról szólt, hogy »Nálad van a paróka, megvannak az izmaid, megvan a jelmezed. Hol van a világítás?« Igen, része vagyok ennek a nagy dolognak, de valószínűleg eléggé pótolható vagyok."

Jó barátja és kollégája, Robert Downey Jr. ezt cáfolta, elmondása szerint ugyanis Thor karakterét nagyon trükkös volt adaptálni, mivel rengeteg implicit korlátot kellett megugrani hozzá, de Hemsworth és Kenett Branagh rájöttek, hogyan tehették átélhetővé, mégis istenivé. RDJ azt mondta, hogy Thor a legösszetettebb pszichéjű karakter a Bosszúállók közül, mivel van benne szellemesség, földhözragadtság, visszafogottság és szelídség, de tűz is. Amikor Waititi a 2017-es Thor: Ragnarök rendezője lett, úgy döntöttek, hogy változtatnak kicsit a hangvételen, és kiaknázzák Hemsworth természetes komikusi adottságait. Aztán jött a Szerelem és mennydörgés, amit a színész még mindig nem tud megbocsátani magának, vállalja is a felelősséget a végeredményért:

"Belekeveredtem az improvizációba és az őrültségbe, és önmagam paródiájává váltam. Nem sikerült a landolás."

De Hemsworth szerint benne volt a pakliban az önbizalomhiány és a kimerültség elegye is: 

"Olyan sokáig próbáltam izmozni és ütni a dolgokat, megszállottságból és kétségbeesésből, hogy felépítsem ezt a karriert, és egyszerűen kimerültem. Mindenért aggódtam. Semmi sem volt olyan élvezetes, mint régen, vagy ahogyan azt elképzeltem. Egymás után forgattam a filmeket, és ott voltak még a sajtóturnék, nem beszélve a házasságomról és a három kisgyerekemről, ráadásul mindez egyszerre történt, nagyon rövid idő alatt. Az ember úgymond csak úgy szaladgál, és aztán úgy jelenik meg valamin, hogy alig maradt ereje, és elkezd agyalni a dolgokon: »Miért csinálom ezt a filmet? Miért nem jobb ez a forgatókönyv? Miért nem engem vettek figyelembe arra a szerepre? Miért nem hívott fel Scorsese vagy Tarantino?« Kezdtem túl komolyan és túlságosan személyesnek venni az egészet."

Nektek bejött a Szerelem és mennydörgésben látott Thor?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)