Hirdetés

A Disney vissza akarja szerezni a Star Wars tévés jogait

|

A Disney hamarosan streaming szolgáltatást indít, viszont a Star Wars tévés közvetítési jogai jelenleg nincsenek náluk. Még.

Hirdetés

A Disney-nek hatalmas méretű médiabirodalom összpontosul a kezében, viszont mivel a saját tévécsatornáik egy relatíve szűkebb korcsoportot céloznak meg, teljesen érthető, hogy a Star Wars filmek tévés közvetítési jogait pár éve eladták az AT&T szolgáltatóhoz tartozó Turner Broadcasting vállalatnak. Ez eddig persze rendben is volt így, de mivel a Disney hamarosan beszáll a streaming őrületbe, ez a helyzet már inkább nehézséget okoz üzleti szempontból.

Hirdetés

Mivel a Star Wars filmek értelemszerűen a Disney streaming szolgáltatásának egyik alappillérét képeznék, ezért elég fontos lenne számukra, hogy ezeket a jogokat visszaszerezzék, viszont az első közeledésüket a Turner visszautasította, egyes források szerint pedig azóta sem sikerült előrébb jutni a tárgyalásokkal.

A Turner Broadcasting egyébként anno 275 millió dollárt fizetett azért, hogy 2024-ig leadhassa a tévében mind az előző két trilógiát, mind pedig az újabb epizódokat, szóval nem meglepő, hogy ha erről a nézettség szempontjából igen komoly fegyvertényről nem szívesen mondanának le.

Ettől függetlenül azért a Disney-nek annyit sikerült elérnie, hogy a Netflix streamelési jogait ne újítsa meg, de ugye ez önmagában még csak fél siker. Illetve hogy nekünk, nézőknek mi lenne az igazi siker (az egyre jobban fragmentált piacon) az más kérdés, mert nyilván mindenki erőből kezd most játszani, és nem biztos, hogy ez a felhasználóknak kedvez.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)