Hirdetés

Elhunyt a Trónok harca egyik színésze, Ian Gelder

|

74 éves korában meghalt a színész, aki öt évadon keresztül játszotta Kevan Lannistert.

Hirdetés

Férje és egyben színésztársa, Ben Daniels jelentette be Instagramon a szomorú hírt, hogy kevesebb, mint egy hónappal a 75. születésnapja előtt elhunyt Ian Gelder. A brit színésznél öt hónapja diagnosztizáltak epevezetékrákot, hétfőn viszont elvesztette a betegséggel vívott harcot. 

Bár Geldert a nézők elsősorban a Trónok harca Kevan Lannisterjeként ismerték, miután öt szezonon keresztül játszott az HBO sikersorozatában, azonban ennél sokkal gazdagabb pályafutása volt. 

Hirdetés

Ian Gelder fiatalon, már 23 évesen szerepelt a televízióban, az 1972-es Új Scotland Yard egyik epizódjában bukkant fel, amit számos másik karakter követett. A '75-ös Edward the Seventh miniszériában már öt epizódban is láthatta a közönség, 1987-ben pedig a Kis Dorrit képében bemutatták az első filmjét is. Szerepelt a Ne folytassa... filmsorozatban (Ne folytassa, felség!), felbukkant David Suchet Hercule Poirotjának oldalán, majd olyan produkciókon dolgozott többek között, mint a Pusszantlak, drágám!, A besúgó (1997), a Torchwood, az Oxforfi gyilkosságok, az EastEnders és a Mr. Selfridge. A Trónok harcában 2011 és 2016 között szerepelt. 

Természetesen ezt további alkotások követték, például a Blöff sorozatváltozata, a Baleseti sebészet széria, Az Úr sötét anyagai adaptációban való felbukkanás és a Docto Who vengészereplés. Utoljára a 2024-es Brown atya egyik részében láthattuk. Nyugodjék békében!

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)