Hirdetés

Elhunyt az Életrevalók című film történetét ihlető Philippe Pozzo di Borgo

|

72 éves volt, az Életrevalók főszereplője is megemlékezett róla.

Hirdetés

Hetvenkét éves korában a marokkói Marrákesben meghalt az a francia üzletember, aki 1993-ban egy siklóernyős balesetben súlyosan megsérült, teljesen lebénult, és akinek a gondozójával való barátságáról szóló megható történetéből nemzetközi filmsiker született. 

Philippe Pozzo di Borgo egy korzikai arisztokrata család sarja, a Pommery pezsgőgyártó cég ügyvezető igazgatója volt, súlyos balesete után a Le Second souffle ("A második szellő") című könyvében - amely az "Érinthetetlenek" című film alapjául szolgált - elmesélte, hogy a tragédiát követő mély depresszióból hogyan mentette ki a fiatal algériai ápolójával, Abdel Yasmin Sellou-val való barátsága.

Hirdetés

A könyv és a Francois Cluzet és Omar Sy főszereplésével készült filmadaptáció is hatalmas siker lett, 50 országban mutatták be, közel 20 millió ember látta. 2017-ben Bryan Cranstonnal és Kevin Harttal egy amerikai verzió is készült belőle, szerényebb sikerrel, mint az eredeti.

Omar Sy Instagramon emlékezett meg az üzletemberről és íróról: 

"Mindig bátor, méltóságteljes, alázatos és harcos emberként fogunk rá emlékezni. Hiányozni fog a humora és az intelligenciája. Ritka kiváltság volt vele dolgozni az évek során. Igyekszünk folytatni a küzdelmet, ami az övé is volt."

Ha esetleg nem láttátok az Életrevalók című filmet, csak ajánlani tudjuk, csodás történet volt. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)