Hirdetés

GameStar Filmajánló - A galaxis őrzői és Az élet ízei

|

Ez a hét egyértelműen a Marvel jegyében telik, hiszen a mozikban A galaxis őrzői, lemezen pedig az Amerika Kapitány: A tél katonája debütál.

Hirdetés

Noha örülhetnénk a Kincsem film megvalósulásának, a két újabb LEGO film bejelentésének vagy annak, hogy az első trailer alapján zseniális lesz A mindenség elmélete című Stephen Hawking életrajzi film, de Robin Williams halála mindet beárnyékolja, egy igazi zsenit vesztettünk el személyében.

Az iránta érzett tiszteletből ezért aktuális filmajánlónkban egy róla készült rövid összeállítást szeretnénk megosztani a legnépszerűbb alkotásaiból válogatva, emlékezzetek velünk a jóra.

Persze a lesújtó esemény ellenére az élet megy tovább és a héten kerül mozikba a régóta várt A galaxis őrzői, amely sokak szerint a Marvel eddigi legjobb filmje:

A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy):

A Marvel eddigi legrizikósabb projektje közel kétszázmillió dollárból, nem éppen közönségfilmes rendezővel és viszonylag ismeretlen színészekkel jött létre olyan képregényfigurákat felhasználva, akiket „szinte” alig ismernek Amerikán kívül. Mégis hatalmas siker lett a tengerentúlon és készen áll arra, hogy az egész világot meghódítsa, minket is beleértve. A galaxis őrzőiben egy igencsak szürreális csapat, egy militarista mosómedve, egy kétgyökéren járó beszélő fa, egy piti tolvaj, egy szuperzöld bérgyilkosnő és egy agyontetovált őrült próbálják megmenteni a galaxist, miközben lézernyalábok, karizmatikus ellenfelek és poénok keresztezik útjukat. Az egyik nevesebb külföldi magazin úgy jellemezte A galaxis őrzőit, mint a legjobb Star Wars film a Birodalom visszavág óta és könnyen megeshet, hogy James Gunn rendezésére évek múltán valóban klasszikusként tekintünk majd vissza. Addig viszony irány a legközelebbi mozi, ezt látni kell!

(Érdekesség: Érdemes bent maradni a stáblistás jelenetekre, ugyanis olyan Marvel karakter mutatkozik be nagyvásznon, akivel a nyolcvanas évek óta nem találkozhattatok).

Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey):

Olyan rendezések után, mint a Csokoládé, a Kedves John, a Lazacfogás Jemenben vagy a Menedék Lasse Hallström menthetetlenül a romantikuslelkületűek gyámolítója, amit mi sem bizonyít jobban, hogy új filmje, Az élet ízei szintén ebbe a műfajba tartozik. Ezúttal kiegészítve az alkotást néhány drámai elemmel. Nem véletlenül említettük elsőként a Csokoládét, ugyanis erre a receptre épült fel Hallström aktuális alkotása is, legalábbis stílusát és témáját tekintve bizonyosan. A történetben egy francia kisvárosban járunk, ahol egy Michelin-csillagos étterem konkurenciát kap az indiai ízek képében. Bár Johnny Deppet ezúttal kifelejtették a menüről, az ezerarcú Helen Mirren intrikával átszőtt főzéstudományát is szívesen fogyasztjuk egy adag nachos mellett.

(Érdekesség: Az élet ízei megvalósulását Oprah Winfrey és Steven Spielberg segítették produceri mivoltukban.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Amerika Kapitány: A tél katonája (DVD, Blu-ray)
- Derült égből fasírt 2 - A második fogás (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)