Hirdetés

GameStar Filmajánló - A hét mesterlövész, Gólyák és Idegpálya

|

A héten rekordszámú filmre ülhetünk be. Olyanokra, mint A hét mesterlövész remake-je, a Casablanca visszatérése, a gólyákról szóló animációs film és egy új ígéretes magyar film, mi pedig segítünk eligazodni közöttük.

Hirdetés

Kellemes olyan hírekkel találkozni a világhálón, hogy már dolgoznak a Mad Max: A harag útja előzményén, az első résznél is akciódúsabb lesz a John Wick 2 és sínen van a Mission: Impossible 6, de azért akadtak meglepő fejlemények is. Ki gondolta volna például, hogy már elkészült a Shrek 5 forgatókönyve, hogy elképesztő összegből készülhet a Jurassic World 2 és hogy a pletykák szerint Paul Walkert visszahoznák a Halálos Iramban 8-ban?

Franchise-zal kapcsolatos trailerrel ugyan most nem szolgálhatunk, de a Passengers (magyarul Az utazók) című romantikus sci-fi előzetesét érdemes megnézni, ugyanis Chris Pratt és Jennifer Lawrence egy érdekes sztoriban kamatoztathatják tehetségüket: 

A héten nincs ilyen különleges sci-fi, de van helyette egy western, egy mese, egy romantikus dráma, egy thriller és egy magyar film is:

A hét mesterlövész (The Magnificent Seven)

John Sturges 1960-as klasszikusa, A hét mesterlövész új életre kel Antoine Fuqua (Kiképzés, A védelmező, Mélyütés) rendezésében. Míg annak idején pár kiégett veterán szállt szembe egy várost terrorizáló bandával, most a lehető legváltozatosabb zsoldos csapatot bérlik fel a helyiek, hogy szembeszálljanak egy gaz iparmágnással. A csipet-csapatban (akiket a Puliwood cikkéből részletesen is megismerhettek) helyet kapott többek között Chris Pratt, Denzel Washington, Vincent D'Onofrio és Ethan Hawke is, ez pedig nem jelenthet mást, mint kétórányi szórakozást. 

(Érdekesség: A tavaly repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt komponista, James Horner utolsó munkája hallható a film alatt, aki a forgatókönyv alapján komponálta meg a betétdalokat.)

Gólyák (Storks)

Régen a gólyák hozták a babákat. Mostanra viszont profilt váltottak és csomagküldő szolgálatként működnek. Éppen ezért származik óriási kalamajka abból, amikor véletlenül mégis le kell szállítani egy babát Juniornak, a cég első számú küldöncének, valamint barátjának, a főnökség tudta nélkül, a nyomukban pár kiéhezett farkassal. A Gólyák fenomenális animációs filmnek ígérkezik, amelyen minden korosztály jól szórakozhat, ráadásul már az előzetesből is leszűrhető, hogy a magyar szinkron ismét zseniális lett. 

(Érdekesség: A trailerben is látható alfa farkas hangját ugyanaz a Schnell Ádám szolgáltatja, aki a Family Guy-ban Briant szinkronizálja.)

Idegpálya (Nerve)

Kétségtelen, hogy az internetes és egyéb mobilalkalmazások korában a mai fiatalok egészen más kihívásokat találnak maguknak (helló, Pokémon Go!). Az Idegpályában a fiatalok egy merész játékban vehetnek részt, a világ szeme láttára. A végzős főiskolás lány, Vee (Emma Roberts) és játékospartnere, Ian (Dave Franco) azonban a kezdeti szórakoztató kihívásokat követően egyre komolyabb feladatokkal találja magát szembe, ami miatt a kaland játékból valami egészen mássá alakul át.

(Érdekesség: Emma családneve nem véletlenül lehet ismerős, hiszen Eric Roberts lánya és Julia Roberts unokahúga.)

Casablanca

Ismét a nagyvásznakon látható Kertész Mihály 1942-es klasszikusa, amelyben a cinikus amerikai, Rick Blaine (Humphrey Bogart) a nácik által megszállt Casablancában kényszerül segíteni Viktor Laszlónak (Paul Henreid). A helyzetet azonban bonyolítja, hogy Laszlo felesége Blaine egykori szerelme, Ilsa (Ingrid Bergman), ez pedig csak még inkább megnehezíti a város elhagyásáról szőtt terveket. A legendás filmet kiváló képminőségű, digitálisan restaurált kópiáról vetítik a mozik, eredeti nyelven, magyar felirattal.

(Érdekesség: Kertész Mihály, avagy Michael Curtiz a film rendezéséért kapta meg az Oscar-díjat.)

Kút

Gigor Attila a 2008-as A nyomozó óta nem rendezett mozifilmet, ellenben a Terápia számos részéért ő felelt. Legújabb filmje, a Kút cselekménye egy az osztrák határ közelében található kietlen benzinkúton játszódik, ahol egy vállalkozó lányok futtatásából él. A Svájcba "exportált áruk" és főnökük életét azonban váratlan vendégek érkezése borítja fel. A kritikusok dicsérik a filmet, így érdemes lehet tenni vele egy próbát. 

(Érdekesség: A rendező a forgatókönyv második változatának elkészítésekor döntött úgy, hogy egyetlen helyszínen veszi fel a három nap alatt játszódó történetet."

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Amerika Kapitány: Polgárháború (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)