Hirdetés

GameStar Filmajánló - Az ismeretlen Drakula, Harag és A bíró

|

Gigászok harca következik a héten, elvégre Drakula természetfeletti ereje, Brad Pitt tankja és Robert Downey Jr. is harcba indul kegyeinkért.

Hirdetés

Először persze pár érdekesség. Megtudtuk többek között, hogy Neil Patrick Harris lesz az Oscar 2015 házigazdája, kiderült, hogy mikor jön a Lego Batman mozi, már biztosan készül a Tremors 5, Christian Bale lehet Steve Jobs és a Fűrész producerei is készek a franchise bővítésére.

Eközben bemutatkozott Ron Howard legújabb filmjének előzetese is. A tenger szívében (In the Heart of the Sea) főszereplője Chris Hemsworth és egy fantasy elemekkel alaposan megtámogatott Moby-Dick feldolgozást kapunk, amely a közismert tengeri katasztrófa mellett bemutatja a következményeket is. Az ígéretes darab 2015. március 13-án érkezik a mozikba, a trailer alapján ott a helyünk a mozikban:

Az aktuális kínálatban sok más mellett helyet kapott Brad Pitt második világháborús filmje, Robert Downey Jr. drámája és a Castlevania filmnek becézett Drakula is. Mutatjuk a felhozatalt:

Az ismeretlen Drakula (Dracula Untold):

Bram Stoker 1897-ben megjelent regényének vámpírfiguráját már számos alkalommal feldolgozták, ezúttal a Universal szerette volna felfrissíteni Drakula legendáját egy újabb eredettörténettel, amelyet állítólag úgy mesélnek el, ahogyan még soha nem láttuk. Való igaz, a főszerepet játszó Luke Evans-t még soha nem láthattuk a legendás vérszívóként és Gary Shore rendező sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett a speciális effektusokra, mint bármelyik korábbi adaptáció esetében. Így az erdélyi II. Vlad minden eddiginél látványosabban szállhat szembe ördögi erejét felhasználva a török veszedelemmel, hogy mentse családját és népét. Vétek lenne kihagynunk Drakula újabb útkeresését, ezért Az ismeretlen Drakula „megtekintésre ajánlott” plecsnit kap tőlünk.

(Érdekesség: Noha Drakula kitalált figura, a valóságban is létezett egy havasalföldi vajda, Vlad Dracul fia, III. Vlad, aki később kegyetlenkedései hatására „Karóbahúzó Vladként”, majd „Drakula grófként” vált ismertté.)

Harag (Fury):

1945-öt írunk, a II. világháború a vége felé jár, a szövetségesek nyerésre állnak a németekkel szemben, azonban egy M4 Sherman tank az ötfős legénységével mélyen az ellenséges vonalak mögött reked, és hatalmas túlerővel találják szembe magukat. Vezetőjüket, a Wardaddy becenevű tökös legényt nem más alakítja, mint az a Brad Pitt, aki egyszer már nagy sikert ért el a Becstelen brigantyk katonájaként. A sztori mégsem igazán róla szól, hanem egy újoncról, aki pont a háború befejezése előtt csatlakozik hozzájuk és Wardaddy a szárnyai alá veszi őt. Ahogyan a mellékelt videóban is megtapasztalhatjátok, David Ayer rendezőnek (Az utca királyai, Az utolsó műszak) fantasztikus atmoszférát sikerült teremteni, lelkesen mutatja be a srácok utolsó nagy csatájának történetét. A héten a Haragot ajánljuk a leginkább.

(Érdekesség: Október 29-ig tart a Wargaming és a Sony Pictures közös promóciója, amelynek keretén belül a World of Tanks játékosai megszerezhetik az M4 Sherman tankot és egyéb tartalmakat is.)

A bíró (The Judge):

A jobbára csak vígjátékokkal jelentkező David Dobkin (Ünneprontók ünnepe, Testcsere) gondolt egy merészet és kipróbálta magát egy komolyabb drámában is, amelyhez sikerült megnyernie két nagy kaliberű Robertet, Downey Jr.-t és Duvallt. A bíró fordulatokban sem szűkölködő, több mint kétórás lassú lefolyású története komótosan avat be minket a részletekbe, ahogyan egy nagydumás ügyvéd (ki más, mint Downey Jr.) hazatér szülővárosába, hogy megvédje a gyilkossággal megvádolt bíró édesapját. Rajtuk kívül ráadásul olyan színészek görgetik még tovább a vásznon az eseményeket, mint Billy Bob Thornton és Vincent D’Onofrio. Azok számára, akik kedvelik a lassú lefolyású, izgalmas drámákat kellemes kikapcsolódást jelenthet a "Visszafogott Downey Jr. Show", de a többieknek is érdemes lehet vele tenni egy próbát.

(Érdekesség: Tudtátok, hogy Robert Downey Jr. első szerepét apja filmjében, a Pound című alkotásban kapta öt évesen, ahol egy kiskutyát alakított?)

Két nap, egy éjszaka (Two days, one night):

Marion Cotillard depresszióból frissen kilábalt karakterének egy hétvége alatt kell meggyőznie a munkatársait arról, hogy inkább őt válasszák a főnök által beígért bónusz helyett, ugyanis ha így tesznek, megtarthatja az állását. A gyönyörű és tehetséges színésznő a történet hatására képes volt teljesen átlényegülni egy hétköznapi gyarló kisemberré, így miközben sorra próbálja kollégáit megnyerni az ügye érdekében, a Két nap, egy éjszaka rendezőiként is ismert Dardenne-testvérek igyekeznek az emberi kapcsolatokról tanulságos történetet elmesélni.

(Érdekesség: Cotillard 2008-ban a Piaf című filmjében nyújtott kivételes alakításáért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, Golden Globe-díjat, BAFTA-díjat és César-díjat is.)

Fák jú Tanár úr! (Fack ju Göhte):

A legjobban úgy írhatnánk le Bora Dagtekin (A férfi a legjobb orvosság, Török kezdőknek) vígjátékát, mint a Martin Lawrence nevével fémjelzett Állj, vagy jövök német változatát, csak a rendőrséget helyettesítsétek be iskolával, a kamurendőrt pedig kamutanárral. A többi echte másolat, csak kevesebb poénnal és több kínos vagy éppen ásításra ingerlő jelenettel, ami pedig a magyar címet illeti, holtversenyben áll a Hogyan rohanj… kezdetűvel a „2014 legszánalmasabb magyar filmcíme” díjért.

(Érdekesség: 2015-ben jön a folytatás és visszatérnek majd a szereplők, valamint a rendező is. Magyar címe is lesz biztosan...)

A kis Nicolas nyaral (Les vacances du Petit Nicolas):

A francia író és humorista, René Goscinny alkotta meg a kis Nicolas karakterét még a hatvanas években, hogy egy olyan varázslatos világot mutasson be a gyermekek szemével, amely vidám, helyenként megindító és bővelkedik a kalandokban. A legújabb adaptációban Nicolas a tengerpartra látogat a családdal a nyári vakáció apropóján, és mint általában az eleven gyermekek, ő is számos esemény részese lesz. Kisebbeknek tökéletes kikapcsolódás lehet és családi film lévén a felnőtt kísérők sem fognak unatkozni rajta.

(Érdekesség: René Goscinnynek olyan figurákat köszönhetünk még, mint Asterix és Obelix vagy Lucky Luke.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Oculus (DVD)
- Herkules: Feltámadás (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)