Hirdetés

GameStar Filmajánló - Ben-Hur, Haverok fegyverben és Elliott, a sárkány

|

Ritka az olyan hét, amikor mindegyik bemutatott film megüti a vállalható szintet, de a mostani kivételesen ilyen: az Elliott, a sárkány, a Haverok fegyverben és a Sing Street egytől-egyig szórakoztatóak és még a Ben-Hur sem túl nagy csalódás.

Hirdetés

Kifejezetten eseménydús hetet tudhatunk magunk mögött. Kiderült például, hogy David Fincher rendezheti a Z világháború 2-t, nagy visszatérésre számíthatunk a Gothamben, a rendező megszólalt a Mortal Kombat filmmel kapcsolatban, Superman új felszerelést kaphat az Igazság Ligájában, Liam Neeson lehet Kábel a Deadpool 2-ben, Sherlock Holmes ezúttal egy vígjátékban tér vissza és újra mozikba kerül a Ponyvaregény

Ahogyan hírből is rengeteg volt, úgy előzetesben sem szűkölködtünk, ezért a héten rögtön kettőt is hoztunk nektek. Az első a Zsivány Egyes legutóbbi trailere, amelyben felbukkan az a legendás gonosz is, akire régóta vártunk: 

A második pedig a San Diego-i Comic-Conon debütált, elképesztően jól sikerült Doctor Strange trailer magyar szinkronos változata. Kihagyhatatlan darab, íme:  

Bár a szuperhősök és az űrhajók ezúttal elkerülnek minket, azért így is van miből választani, most szinte mindegyik premierre érdemes beülni: 

Ben-Hur

Ismét megelevenedik William Wyler klasszikus mozijához hasonlóan (ami már maga is egy feldolgozás volt) Ben-Hur története, ezúttal Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Vámpírvadász) rendezésében. Judah Ben Hur (Jack Houston) azt követően, hogy túlél több évnyi rabszolgaságot bosszút esküszik egykori legjobb barátja (Toby Kebbell) ellen, aki elárulta őt. A Puliwood cikke alapján tipikus egyszer nézős darab tele logikátlansággal, de bizonyára megtalálja majd a maga táborát és nem csak a raszta Morgan Freeman miatt. 

(Érdekesség: Jézust az a Rodrigo Santoro keltette életre, aki a 300-ban Xerxészt, a Che filmekben pedig Raúl Castro-t játszotta.)

Elliott, a sárkány (Pete's Dragon)

Szintén egy feldolgozással van dolgunk, méghozzá a Disney 1977-es (eredetiben) azonos című mesefilmjének az újrájával, amelyben olyan színészek bukkannak fel, mint Robert Redford, Karl Urban és Bryce Dallas Howard. A sztori szerint a kis elárvult Pete 6 évig él fenn észak hegyeiben egy nagy sárkány, Elliott társaságában, akit a helybeliek csak legendának vélnek. Ám amikor Pete az emberek közé merészkedik és hűséges barátja követi oda, a sárkány legendája valósággá válik. Olvassátok el a Puliwood kritikáját, ha kíváncsiak vagytok rá, hogy sikerült David Lowery családi filmje. Előlegben annyit, hogy abszolút vállalható.  

(Érdekesség: a filmben feltűnő színész és rendezőlegenda, Robert Redford éppen most ünnepli 80. születésnapját.)

Haverok fegyverben (War Dogs)

A Cool-túra és a Másnaposok-trilógia rendezője, Todd Phillips ezúttal egy igaz történethez nyúlt. A Haverok fegyverben történetében annak a két fiatalnak (Jonah Hill és Miles Teller) a történetét mesélik el, akik minden addiginál olcsóbban kötöttek szerződést a Pentagonnal az amerikai haderők felfegyverzésével kapcsolatban. Miután viszont kikerülnek terepre, a két fegyvernepper azon ügyködik, hogy minél előbb hazajuthasson. Az első vélemények alapján Phillips filmje üdítő meglepetés lehet, így érdemes tenni vele egy próbát. 

(Érdekesség: a film valóban egy megtörtént esetet dolgoz fel, a Rolling Stone egyik írójának, Guy Lawson cikke szolgáltatta hozzá az alapot.)

Sing Street

Az Egyszer, című zenés film, valamint annak amerikai feldolgozása, a Szerelemre hangszerelve rendezőjének új filmje sem szakad el az elődöktől és a zene nyelvén, annak szeretetén keresztül próbál meg beszélni a nézőhöz. Most például az 1980-as Dublinjába kalauzol el minket, ahol a Connor család nehéz anyagi helyzetbe kerül, ezért kisebbik fiúk is kénytelen másik iskolába járni. Amikor azonban megismerkedik egy lánnyal, úgy próbálja lenyűgözni, hogy zenekart alapít. A kritikák kellemes és szórakoztató darabként jellemzik a Sing Streetet, ezért ha tehetitek, nézzétek meg. 

(Érdekesség: a filmben az HBO egykori és jelenlegi sikersorozatainak arcai is feltűnnek. Maria  Doyle Kennedy a Tudorok Aragóniai Katalinjaként, míg Aidan Gillen a Trónok harca Kisujjaként lehet ismerős.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Eddie, a sas (DVD, Blu-ray)
- A Főnök (DVD, Blu-ray)
- Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. - A forradalom (DVD)
- Lánykirály (DVD)
- Kivégzési parancs (DVD)
- Cowboyok (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)