Hirdetés

GameStar Filmajánló - Érkezés és A martfűi rém

|

Heti filmajánlónkban végre hírt adhatunk az év legjobb sci-fijének megjelenéséről, de az Érkezés mellett a mozikba kerül egy ígéretes magyar thriller, A martfűi rém is.

Hirdetés

Az Érkezés bemutatása most a legnagyobb esemény, de azért vannak érdekfeszítő hírek arról is, hogy kit játszik Johnny Depp a Legendás állatok és megfigyelésük 2-ben, ki lesz Michael Keaton a Pókember: Hazatérésben, mennyire lesz félelmetes a Múmia reboot, hogyan néz ki Gary Oldman Churchillként, ki lesz az Igazság Ligája főgonosza, melyik színész bújik Freddie Mercury bőrébe és hogy életrajzi film készül J.R.R. Tolkienről

Eközben befutott a LEGO Batman film legújabb trailere feliratosan is, amelyben kedvenc Denevéremberünk sokkal többet mosolyog és poénkodik, mint máskor, de így is megvan a maga baja, amelyben ki más segíthetne, mint Robin: 

A kiemelt előzetesünket magunk mögött tudva nézzük sorban a heti premiereket, bár úgyis tudjuk, hogy mire fogtok jegyet váltani:

Érkezés (Arrival)

A Fogságban és a Sicario rendezője, Denis Villeneuve ismét eljátszott a műfaji sajátosságokkal, ezúttal egy inváziós (?) sci-fi képében. Kagyló formájú lebegő objektumok jelennek meg a Föld pontjain, amelyeken bizonyos időközönként megnyílik egy ajtó. Az emberiség természetesen nem tudja, mire számítson az idegenektől (ahogy mi nézők sem), de az amerikai hadsereg tudósok egy csoportját - köztük a nyelvész Louise Banks-et (Amy Adams) és a matematikus Ian Donelly-t (Jeremy Renner) - kéri fel, hogy teremtsen kapcsolatot az idegenekkel. Ami nem is olyan egyszerű, ha teljesen más bolygóról származunk. Az Érkezés a hazai és külföldi kritikusok szerint is kiváló, a Puliwood kritikáját elolvasva pedig ti is képet kaphattok arról, hogy miért nevezzük az év sci-fijének. 

(Érdekesség: Amy Adams jövő héttől egy másik izgalmas filmben, Az éjszakai ragadozókban is látható lesz, amelyet szintén dicsérnek.)

A martfűi rém

Végre egy magyar thriller, ráadásul igaz történet alapján. Sopsits Árpád az 1957 és 1967 között Jász-Nagykun-Szolnok megyében történő sorozatgyilkosság esetét dolgozza fel. Az eset eleinte egyszerűnek tűnik, de aztán hamar bonyolultá válik. Ha szeretnétek látni egy minőségi magyar thrillert a mozikban, akkor A martfűi rémre érdemes lesz beülni! 

(Érdekesség: A mellékszerepekben felbukkan Balsai Mónika is, akivel korábban a Puliwood készített interjút, a linkre kattintva elolvashatjátok.)

Cafe Society

Úgy tűnik, hogy ez a hét az intellektuális mozik kedvelőinek kedvez, és nekik nem is lehetne minőségibb darabbal kedveskedni, mint az éves Woody Allen mozival. A Café Society történetében az 1930-as évek Hollywoodjába érkezik egy nagyra törő fiatalember (Jessie Eisenberg), aki szerelembe is esik egy talpraesett titkárnővel (Kristen Stewart). A gond csak az, hogy a titkárnőbe annak munkaadója (Steve Carrell) is belehabarodott, aki történetesen hősünk nagybátyja. Aki látta az utóbbi idők Woody Allen-filmjeit, az lényegében tudja, mire számíthat. 

(Érdekesség: Woody Allent eddig a legtöbbször Kern András szinkronizálta, eddig összesen huszonháromszor.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Tarzan legendája (DVD, Blu-ray)
- Mielőtt megismertelek (DVD)
- A játszma (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)