Hirdetés

GameStar Filmajánló - Hangya, Önkívület és Hullámlovasok

|

Heti filmajánlónk tőszavakban: aki nem hangyás, az vagy önkívületben lesz vagy éppen a hullámokat lovagolja majd.

Hirdetés

Nem volt egyszerű a filmipar elmúlt heti hírterméséből válogatni, hiszen megállás nélkül özönlöttek az érdekesebbnél érdekesebb információk. Megtudtuk például, hogy kik írják az új Pókember forgatókönyvét, hogy jön az élőszereplős Aladdin előzmény, kiderült a Batman: Bad Blood animációs film szinkronlistája, jött néhány infó a Jégvarázs 2-ről, pletykálták a Star Wars VIII főgonoszát, Mark Hamill ismét Joker hangja szeretne lenni, már dolgoznak a Szörnyecskék rebooton, az Amerika Kapitány: Polgárháború vezeti fel a Thor 3-at és kiderült az is, hogy rengeteg részlet derült ki Leonardo DiCaprio és a Birdman rendezőjének új filmjéről, a The Revenant-ról is. Apropó, ti tudjátok, hogy miért nincsenek lány minyonok?

Érkezett egy gyönyörű trailer a Pixar másik idei animációs filmjéhez (remélhetőleg az Agymanókat már mindenki látta!), a Dínó tesóhoz is, amely meseszép környezettel és egy érdekes feltevéssel operál: mi lett volna, ha nem halnak ki a dinoszauruszok? 

Muszáj bemutatnunk a november 6-án megjelenő új James Bond film, a 007 Spectre - A fantom visszatér vadonatúj előzetesét is, amely piszkosul hangulatos lett és egyre többet enged sejtetni az ügynök életét fenyegető szervezetből, de Christoph Waltz karakterét többnyire még mindig rejtegetik: 

Az aktuális kínálatban helyet kapott a Marvel új filmje, Ryan Reynolds sci-fi-thrillere és Helen Hunt rendezése is. Mutatjuk a felhozatalt: 

Hangya (Ant-Man):

Bár azt hihetnénk, hogy a Bosszúállók: Ultron korával zárult le a Marvel Filmes Univerzumának második fázisa (ahogy az első a csapat megalakulásával), ezt a feladatot a legkisebb Bosszúálló, vagyis a Hangya (Ant-Man) látja el. Kezdetben Edgar Wright felelt a karakter bemutatkozó filmjéért, ám később lelépett a projekt éléről a stúdióval való kreatív nézeteltérésekre hivatkozva, majd a Marvel felfogadta a vígjátékokon edződött Peyton Reedet, aki egy globális betöréses buliként képzelte el a koncepciót. A történet szerint adott Scott Lang (Paul Rudd), egy tehetséges tolvaj, akinek a zseniális feltaláló, Hank Pym (Michael Douglas) hozza el a megváltást, mikor feladattal bízza meg: el kell lopnia valamit. A végkifejletig vezető kalandok során Lang megtalálja magában a hőst, ráadásul Pym egyedi ruhájának köszönhetően pirinyóra zsugorodhat és apró szövetségeseket is kap a hangyák képében. Persze a nagy erő nagy ellenfelekkel jár együtt, így főhősünk megtalálja a maga nemezisét Fullánk (Corey Stoll) személyében. Elsőre zagyvának tűnhet a történet és való igaz, hogy a Marvel továbbra is biztonsági játékot játszik, viszont teszi mindezt a Hangya esetében olyan stílussal, humorérzékkel és minőségi színészekkel, hogy ezt simán megbocsájtjuk nekik. Ha még nem a könyökötökön jönnek ki a szuperhősök, akkor ott a helyetek a moziban!

(Érdekesség: Két stáblistás jelenet is lesz, ezért érdemes bent maradni a teremben a legvégéig.)

Önkívület (Self/Less):

A halál és legyőzésének kérdése titkon mindenkit foglalkoztat, de a mai napig, még a legfejlettebb technológiákkal sem sikerült senkinek az örökkévalóságig élni vagy reinkarnálódni. De mi van akkor, ha a nem is olyan távoli jövőben kifejlesztenek egy eljárást, amivel a rászoruló és tehetős emberek „elméjét” haláluk előtt egyszerűen átmentik egy fiatal, de már tudat nélküli testbe? És mi van akkor, ha a művelet után az ifjú tudata mégiscsak előtör a mélyből? Milyen titok áll a háttérben, amit nem mondtak el neki? Tarsem Singh (Halhatatlanok) új rendezése, a sci-fi, thriller és akció műfajokat keverő Önkívület pontosan ezt válaszolja meg és teszi mindezt olyan színészekkel, mint a Deadpoolban jövőre őrültté váló Ryan Reynolds és a Prince of Persia filmváltozatában, valamint a Vasember 3-ban is bizonyító Sir Ben Kingsley. A film nem hibátlan és nem is váltja meg a világot, de mi biztosan megnézzük, már csak az ötlet és Reynoldsék miatt is!

(Érdekesség: Miközben az Önkívületet népszerűsítette, Reynolds elárulta, hogy a Deadpool lesz az utolsó képregényes szerepe, többet nem akar szuperhőst játszani. Abban azért reménykedik, hogy egy folytatásra még visszatér.)

Hullámlovasok (Ride):

Miután egy fiú (Brenton Thwaites) úgy dönt, hogy otthagyja a sulit annak érdekében, hogy a maga útját járja és szörfbajnokká váljon, akkor elvált édesanyja (Helen Hunt) képtelen elengedni őt a felnőtt életbe, ezért utána megy Los Angelesbe, ám végül nem várt fordulatokat vesz a kaland. Helen Hunt színésznő saját maga írta és rendezte a Hullámlovasok című komédiát, amelyet sok külföldi vélemény a középszerbe sorol, viszont azt nem vitatják el tőle, hogy az arra fogékonyak a vígjáték besorolás ellenére egyszer-kétszer keresni fogják majd a zsebkendőt a mindössze másfél órás játékidő vége felé és a történet tanulsága is világossá válik. Hogy ez alapján Hunt tripla munkája megér-e egy jegyet, azt inkább rátok bíznánk, mindenesetre, ha moziban nem is, DVD-n érdemes lehet vele tenni egy próbát.

(Érdekesség: Hunt 1999-ben feleségül ment Hank Azaria színészhez, majd elváltak. Végül 2001-ben napjainkig Matthew Carnahan rendező párja.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- A mindenség elmélete (DVD, Blu-ray)
- Az ismeretlen Drakula (DVD, Blu-ray)
- A hetedik fiú (DVD, Blu-ray)
- Szeméttelep (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)