Hirdetés

GameStar Filmajánló - Jégkorszak: A nagy bumm és Emlékezz!

|

A hétvégére is sok helyre esőt mondanak, így érdemes lehet bemenekülni egy moziba és szórakozni egy jót, mondjuk az új Jégkorszakkal, egy nagyágyúkat felvonultató thrillerrel vagy egy könnyed, romantikus vígjátékkal.

Hirdetés

A filmiparban sohasem eseménytelen az élet. A közelmúltban például olyan hírekről számolt be filmes testvérlapunk, a Puliwood, mint hogy magyar film nyert Karlovy Varyban, a Neill Blomkamp-féle Alien film különbözni fog az előzőektől, újabb X-Men sorozat van készülőben és Stephen King nyomdokain haladva megjelent egy ígéretes magyar pszicho-thriller June Cohnertől, az Álmomban már meghaltál. Július 21-én elrajtol a 2016-os Comic-Con is, amelyre többek között a Marvel, a Warner Bros., az HBO, az AMC és a többiek is komoly felhozatallal készülnek, kövessétek a Puliwood aloldalát a legfrissebb hírekért.  

Az őszinte előzetesek sorát ezúttal Tony Stark legutóbbi önálló kalandja, a Vasember 3 gyarapította, amit a Marvel Magyarország jóvoltából magyar felirattal nézhetünk meg: 

Most, hogy kellően megalapoztuk a hangulatot, mutatjuk a heti felhozatalt szépen-sorban: 

Jégkorszak: A nagy bumm (Ice Age: Collision Course)

Motkány tovább folytatja peches makkgyűjtögető tevékenységét, amelynek során ezúttal az űrben köt ki (hol máshol?). Itt aztán kozmikus események egész sorozatát indítja be, ami fenyegetést jelent az egész jégbe fagyott világra. Sid, Manny és Diego Buckkal és tulajdonképpen minden eddigi karakterrel kiegészülve felkerekednek, hogy megoldást találjanak az aszteroida-problémára, kalandos útjuk során pedig nincs hiány humorból, egzotikus tájakból és színes, új karakterekből sem. Csak éppen a Jégkorszak: A nagy bumm már nem teljesen az, amit a korábbi részekben imádtunk, kiveszett belőle a szív, de a legfiatalabbaknak és a rajongóknak így is megérhet egy megtekintést. Ha bizonytalanok vagytok, mindenképpen olvassátok el a mi véleményünket és a Puliwood kritikáját is. 

(Érdekesség: Buck hangját ezúttal nem Anger Zsolt, hanem Csankó Zoltán szolgáltatja, míg Manny újfent Mihályi Győzőt kapta és nem az időközben visszatért Szabó Sipos Barnabást. Mindkettő esetben minőségi a csere.)

Emlékezz! (Remember)

A Chloe - A kísértés iskolája és A fogoly rendezője, Atom Egoyan ezúttal egy pattanásig feszült thrillert készített olyan nagyágyúk bevonásával, mint a főszerepet alakító Christopher Plummer (A muzsika hangja, Egy csodálatos elme, 12 majom), Martin Landau (Ed Wood, Mission: Impossible, Kincses sziget), Jürgen Prochnow (Das Boot, Dűne, Beverly Hills-i zsaru 2) és Bruno Ganz (A bukás - Hitler utolsó napjai, Nosferatu, Berlin felett az ég). Már maga a sztori sem hétköznapi: Zev Guttman egy demenciában szenvedő öreg, aki egy otthonban tengeti mindennapjait egészen addig, míg rá nem jön, hogy a férfi, aki hetven évvel azelőtt meggyilkolta a családját egy koncentrációs táborban, Amerikában él. Elhatározza, hogy felkerekedik és bosszút áll rajta. Az Emlékezz! talán leginkább a Harry Brownhoz hasonlítható, egy esélyt pedig abszolút megérdemel.

(Érdekesség: A rendezőt 1997-ben Oscar-díjra jelölték az Eljövendő szép napok című filmjéért.)

Életem NAGY szerelme (Up for Love)

A kis Nicolas nyaral és az Asterix & Obelix: Isten óvja Britanniát rendezője, Laurent Tirard visszatért kicsit a korábbi munkásságához és újfent egy romantikus vígjátékkal jelentkezett. Az Életem NAGY szerelme főszereplőjeként A némafilmessel Oscar-díjat nyert Jean Dujardint hozza össze a sors egy szemrevaló hölggyel, Diane-nel (Virginie Efira), csakhogy az első találkozás nem úgy sül el, ahogy gondolta volna, ugyanis a jó humorú, briliáns ügyvédnő szó szerint nagy falatnak bizonyul számára.

(Érdekesség: Jean Dujardin szinkronhangja az a Fekete Ernő, aki többek között Robert Downey Jr.-t  és Christian Bale-t szokta megszólaltatni.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Zootropolis - Állati nagy balhé (DVD)
- A fekete ötven árnyalata (DVD)
- Ave, Cézár! (DVD, Blu-ray)
- Sérülés (DVD, Blu-ray)
- Spotlight - Egy nyomozás részletei (DVD, Blu-ray)
- Janis: A Janis Joplin-sztori (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)