Hirdetés

GameStar Filmajánló - A barátságos óriás, Vaksötét és Ponyvaregény

|

Heti filmajánlónkban egy újabb családi film debütál Steven Spielberg jóvoltából, de a horrorok és a kultklasszikusok kedvelői is megtalálhatják a nekik való szórakozást.

Hirdetés

Előtte még következzék pár érdekesség. A következő Bosszúállók filmben például a Galaxis őrzői is benne lesznek, ezt maga Vin Diesel erősítette meg (ő Groot eredeti hangja). A Bad Boys 3 rendezője is nyilatkozott, ő a film csúszásának okáról beszélt, míg a Stranger Things készítői a 2. évaddal kapcsolatban mondtak érdekességeket. 

Egy vagyonba kerül a teljes Középfölde gyűjtemény vagy éppen a BBC szerint mi a 21. század száz legjobb filmje, de inkább mutatunk egy ütős trailert, a Zsivány Egyes szinkronos előzetesét: 

Már így elrepült az idő? Ideje ismertetni a heti felhozatalt: 

A barátságos óriás (The BFG)

Steven Spielberg az 1991-es Hook óta lényegében nem rendezett színtiszta gyerekfilmet. Most azonban egyenesen Roald Dahl klasszikusához nyúlt, amelyben a kis Sophie (Ruby Barnhill) összebarátkozik a címszereplő óriással (az Oscar-díjas Mark Rylance), a HABÓ-val (a Hatalmagos Azonáltal Barátságos Óriással), akit társai kivetnek maguk közül, mert nem hajlandó gyerekeket fogyasztani. A barátságos óriás tökéletes hétvégi program lehet családoknak, gyermeklelkű felnőtteknek és filmkedvelőknek egyaránt. 

(Érdekesség: Steven Spielberg következő filmje várhatóan Ernest Cline regényének adaptációja, a videojátékokhoz is kapcsolódó Ready Player One lesz.)

Vaksötét (Don't Breathe)

A horror műfaj rajongói néhány gyengébb próbálkozás után végre egy valóban minőségi alkotásnak örülhetnek, amelyet a Gonosz halott rendezője követett el. A nem szokványos sztori szerint egy csapat tinédzser megpróbál betörni és kirabolni egy vak öregembert (Stephen Lang), azonban rendesen alábecsülik az ellenfelüket. A Puliwood kritikája szerint a Vaksötét egy belevaló, helyenként innovatív horror, amely bár az utolsó negyedére elveszíti lendületet, még így is az utóbbi idők legparásabb darabja. 

(Érdekesség: A közelmúltban Ron Perlman mellett Lang is kampányolt azért, hogy a Deadpool 2-ben ő lehessen Kábel.)

Ponyvaregény (Pulp Fiction)

Ismét a mozikban Quentin Tarantino felejthetetlen klasszikusa, a Ponyvaregény, illetve annak digitálisan felújított változata! Ebben a sok szálon futó kultmoziban Vincent (John Travolta) és Jules (Samuel L. Jackson) éppen megpróbál visszaszerezni egy aktatáskát, Butch (Bruce Willis) a hírhedt maffiafőnököt próbálja átvágni, két rabló (Tim Roth, Amanda Plummer) pedig éppen egy gyorséttermet kíván kirámolni. És ezek a szálak természetesen összeérnek, amit zseniális dialógusok és örökbecsű szállóigék kísérnek. Kötelező darab! 

(Érdekesség: Ide kattintva átböngészhetitek, hogy mely mozik játsszák a filmet.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A dzsungel könyve (DVD)
- Beépített tudat (DVD)
- Robinson Crusoe (DVD)
- Tiszta szívvel (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)