Hirdetés

GameStar Filmajánló - Vaiana, Szövetségesek és Underworld: Vérözön

|

A mozikban beköszönt az ünnepi időszak, amit mi sem jelez jobban, mint egy kiemelt animációs film a Disney-től, de többek között Brad Pitt és Marion Cotillard kémtáncára és az Oldboy rendezőjének új, agyondicsért filmjére is érdemes lehet beülni.

Hirdetés

Azt pletykálják manapság Hollywoodban, hogy 2017 elején láthatjuk csak a Star Wars 8 első előzetesét, hogy jöhet még több Szellemirtók film, valamint a Disneynek nagy tervei vannak Obi-Wan Kenobival. Persze az is fontos hír, hogy a Vissza a jövőbe trilógiát sosem rebootolhatják, rendezőre talált az új Hegylakó mozi, máris vannak jelentkezők az ifjú Dumbledore szerepére és a rajongók tudni vélik, hol van az utolsó Végtelen Kő

Kiemelt előzetesünk a Mel Gibson-féle A fegyvertelen katonáé. A magyar változat eléggé ütős lesz többek között olyan szinkronhangokkal, mint a zseniális Rátóti Zoltán (ő tolmácsollta Smith ügynököt a Mátrixban): 

Noha Andrew Garfield hősködésére egészen december végéig várnunk kell, már a héten a mozikba kerül vagy féltucat új film, így garantáltan nem fogunk unatkozni addig sem: 

Vaiana

A fiatal Vaiana tengerre szál, hogy megmentse népét. A számtalan veszélyes (és mókás) kalandban útitársa Maui (Dwayne "The Rock" Johnson) a kissé öntelt félisten is. A Disney ismét kedvez nem csupán a családosoknak, hanem a kis hercegnőknek is, hiszen Vaiana könnyen a Jégvarázs királylányai babérjaira törhet, noha kikéri magának, hogy az lenne és szerencsére nem is ilyennek ábrázolják. Bátran ajánljuk mindenkinek, hozza a megszokott Disney-minőséget, ráadásul a magyar szinkron (beleértve a musical-betéteket) is remekül sikerült, többek között az egyik új tehetség, a főhősnőt megszólaltató Faluvégi Fanni debütálásának köszönhetően. Az ünnepek előttre/alattra/utánra tökéletes kikapcsolódás! 

(Érdekesség: Eredetileg Moana néven került volna világszerte mozikba a Disney új animációs filmje, azonban átkeresztelték, mert Olaszországban tevékenykedik egy pornósztár ilyen névvel.)

Szövetségesek (Allied)

A II. világháború idején az ellenséges vonalak mögött egy kanadai hírszerző (Brad Pitt) és egy francia partizán (Marion Cotillard) egymásba szeretnek. Londonba költöznek, családot alapítanak, azonban a férfi feljebbvalóitól azt az információt kapja, hogy felesége ellenséges kém. Így megkezdődik a bizalmi játék, amelyen ezúttal nem csak egy házasság múlhat. A Puliwood kritikájában elolvashatjátok, hogy mire számíthattok Robert Zemeckis legújabb filmjétől, sok kritikussal ellentétben ők ajánlják a megtekintését. 

(Érdekesség: Brad Pitt karakterének neve, Vatan törökül annyit tesz, hogy "haza," noha a karakter a történet szerint francia-kanadai.)

Underworld: Vérözön (Underworld: Blood Wars)

Selene, a latexruhába bújt dögös vámpírlány visszatért, újfent Kate Beckinsale alakjában. Ezúttal a harcos amazon azért küzd, hogy végérvényesen véget vessen a vámpírok és a vérfarkasok közti háborúnak. A Trónok harca sztárja, Charles Dance természetesen nem hiányozhat a képletből, azonban lényegében ő azon kevés pozitívumok egyike, amivel az Underworld: Vérözön rendelkezik, így inkább csak otthon adjatok neki egy esélyt, ha muszáj, és válasszatok mást a heti premierek közül. Csak jobbat találtok. 

(Érdekesség: Kate Beckinsale otthon végezte a filmjelenetekhez szükséges edzéseket.)

A szobalány (The Handmaiden)

A Szövetségesek mellett egy másik filmmel is elutazhatunk a régmúltba. Az 1930-as évek Koreájában egy pénzéhes szélhámos felbérel egy ifjú zsebtolvajnőt, hogy egy japán úrnő szobalányaként férkőzzön annak a bizalmába, így segítve, hogy a férfi megszerezze a nő pénzét. Lassacskán azonban a két gyönyörű nő erotikus fantáziái valóra válnak, minket pedig eltelít az extázis. A szobalány rendezéséért az Oldboy atyja, Chan-wook Park felelt, aki ezúttal is maradandót rakott le az asztalra. Ezt bizony látnotok kell! 

(Érdekesség: A film alapját Sarah Waters regénye adja.)

És megint dühbe jövünk (Pari e Dispari)

Folytatódik a mozikban a Bud Spencer-Terence Hill filmek reneszánsza. Ebben Johnny Firpo és féltestvére, Charlie sajátos módszerekkel veszi fel a harcot a Miamiban uralkodó görög bűnvezér, Parapolis ellen. Ha szeretnétek múltat idézni vagy eddig valamilyen oknál fogva kimaradt ez a klasszikus, akkor mindenképpen üljetek be a leporolt És megint dühbe jövünkre, garantáltan nem fogjátok megbánni! 

(Érdekesség: Három további Spencer-Hill film kerül még a mozikba: Kincs, ami nincs, Nyomás utána!, Nincs kettő négy nélkül.)

#Sohavégetnemérős

Ezen a héten is a vásznakra kerül egy magyar film, méghozzá Fluor Tomi és a Welhello slágereire felfűzött kis történetekben. A #Sohavégetnemérős egyfajta generációs mozi kíván lenni, a mai huszonévesek gondolkodását, problémáit, érzéseit taglalva. Az előzetest megnézve mindenki döntse el, hogy neki szól-e ez az üzenet vagy sem. 

(Érdekesség: A Wellhello első albuma 2015 márciusában jelent meg és egy nap alatt az első helyre került az iTunes charton.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A kis kedvencek titkos élete (DVD, Blu-ray)
- A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége - bővített változat (Blu-ray)
- A Gyűrűk Ura: A két torony - bővített változat (Blu-ray)
- A Gyűrűk Ura: A király visszatér - bővített változat (Blu-ray)
- Büszkeség és balítélet meg a zombik (Blu-ray)
- Bosszúra törve (DVD)
- Clavius (Blu-ray)
- Billy Elliot: A musical (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)