Hirdetés

GameStar Filmajánló - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, Kiéhezettek és Mélytengeri pokol

|

Ahogyan múlthéten, úgy ezúttal is öt filmet mutatnak be a hazai mozik mától, köztük Tim Burton legújabb rendezését, az egyik legjobb zombis filmnek tartott Kiéhezetteket, Mark Wahlberg olajkatasztrófáját és egy újabb magyar kiválóságot is.

Hirdetés

Mielőtt rátérnénk a tetemes mennyiségű premierfilmre, még fussuk át gyorsan az elmúlt hét fontosabb híreit. Ilyen a következő Batman film Red Hoodot érintő pletykája, a Thor: Ragnarok legújabb nagyszerű castingja (és ebből kifolyólag a Jurassic World 2 egyik fontos kérdésének megválaszolása), az élőszereplős Oroszlánkirály bejelentése, Michael Bay magyarázkodása a Transformers 5 kapcsán és az újabb Alkonyat filmek lehetősége. 

Időközben befutott a Harry Potter spin-off, a Legendás állatok és megfigyelésük utolsó, nagy trailere is, amely minden eddiginél látványosabb képet fest a filmről: 

Sajnos egészen november 17-ig kell várnunk, hogy ismételten elmerüljünk J.K. Rowling nagyszerű fantáziavilágában, de addig sem fogunk unatkozni, hiszen a héten többek között Tim Burton szórakoztat minket: 

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children)

Tim Burton ismét egy groteszk, mégis szerethető filmmel rukkolt elő, Ransom Riggs X-Men ihletésű regénye alapján. A történet szerint a kívülálló Jacob (Asa Butterfield) rálel Vándorsólyom kisasszonyra (Eva Green) és különleges gyermekeire, akik időből és térből kiszakadva éldegélnek, ám amint megismeri titkos életüket, a veszélyek is elkezdenek sokasodni, például Samuel L. Jackson hátborzongatóan kinéző gonoszának képében. Aki kedveli Burton egyedi stílusú filmjeit, az a Vándorsólyom különleges gyermekeivel sem fog rossz lóra tenni. 

(Érdekesség: Ha az égiek is úgy akarják, Tim Burton következő rendezése a Beetlejuice 2 lesz.)

Kiéhezettek (The Girl with All the Gifts)

Újabb nagysikerű könyvadaptáció, méghozzá zombi-apokalipszis témában, méghozzá Mike Carey írása nyomán. A nem túl távoli jövőben egy különleges gombafajnak köszönhetően zombikká változnak az emberek (helló, The Last of Us!). Egy katonai bázison elzárva tartanak pár fertőzöttet, akik azonban még sikeresen megőrizték emberi tudatukat, a tudósok pedig abban bíznak, hogy a csodagyerekek - köztük Melanie - jelentheti a megoldást a pusztító vírussal szemben. A Kiéhezettek a Puliwood kritikája szerint az egyik legjobb film a műfajban, így érdemes lehet vele tenni egy próbát a kétkedőknek is. 

(Érdekesség: Ha szeretnél utánaolvasni a film szinkronhangjainak bővebben is, itt megteheted.)

Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon)

Peter Berg A túlélő után újfent Mark Wahlberggel dolgozik együtt, méghozzá egy újabb igaz történeten. 2010-ben a Deepwater Horizon olajfúró torony kigyulladt, ezzel a történelem egyik legnagyobb természeti katasztrófáját okozva. A film a katasztrófát megfékezni hősiesen próbáló olajfúró munkások (például Kurt Russell, John Malkovich vagy éppen Dylan O'Brien) megpróbáltatásait mutatja be. A Mélytengeri pokol a hazai és külföldi kritikák szerint is ajánlott, így erre is kerítsetek sort a fenti két bemutató mellett. 

(Érdekesség: A női főszerepet felajánlották Kristen Stewartnak is, de egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a forgatást.)

Ernelláék Farkaséknál

A magyar filmek rajongói szintén örvendezhetnek, hiszen Hajdú Szabolcs Karlovy Vary-ban díjesővel jutalmazott kamaradrámája is a mozikba kerül. Két, egymástól eltávolodott testvér és azok családjának újbóli találkozásának és felszínre kerülő konfliktusainak lehetünk a tanúi ebben a társadalmi kérdéseket is taglaló történetben. Hajdú nem csak saját színházi darabját vitte vászonra az Ernelláék Farkaséknál képében, de családjával együtt a főszerepet is vállalta, miközben a fényképezést tanítványai látták el. Az eredmény a Puliwood cikke és az általános vélekedés szerint is nagyszerű lett. 

(Érdekesség: A film Hajdu Szabolcs Metropolitan Egyetemes hallgatói segítségével készült, a helyszín a rendező lakása.)

Toni Erdmann

Az európai filmek kedvelői is megkapják a magukét, méghozzá sógoréktól. Ines (Sandra Hüller) egy a munkájának élő üzletasszony, akinek élete miatt aggodalmaskodik apja, Toni Erdmann (Peter Simonischek). Ezért elhatározza, hogy álruhát húz és vidámságot csempész lánya szürke hétköznapjaiba, miközben egyre kellemetlenebb helyzetbe hozza őt.

(Érdekesség: A rendezőt, Maren Ade-t Arany Pálmára jelölték a Cannes-i fesztiválon.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Rendes fickók (DVD, Blu-ray)
- A legkúlabb nap (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)