Hirdetés

GameStar Filmajánló - Warcraft: A kezdetek és Rendes fickók

|

Egy ideje már a csapból is a Warcraft folyik, ezért nem csoda, hogy az aktuális Filmajánló erre fókuszál, de ezenkívül is van mit nézni: például a Halálos fegyver filmek írójának újdonságát vagy Pelé életrajzi filmjét.

Hirdetés

A héten kiderült, hogy mi ihlette az Amerika Kapitány: Polgárháború fiatal Tony Starkját, befutottak Christopher Nolan következő filmjének első forgatási fotói, klasszikus és új gonoszokkal bővül a Gotham 3. évada, Mark Ruffalo elszólta magát a Thor: Ragnarok kapcsán, Joss Whedon független filmmel tér vissza, Garfield animációs filmet kap és felkerült a világhálóra két fel nem használt Batman Superman ellen poszter is. A The Flash főszereplőjével készült interjút se felejtsétek el átböngészni. 

Kiemelt előzetesünk ezúttal A szépség és a szörnyeteg élőszereplős feldolgozásának ízelítője, amelyet Emma Watson és Dan Stevens tolmácsolásában, valamint Bill Conton (Mr. Holmes, Alkonyat - Hajnalhasadás, Dreamgirls) rendezésében láthatunk majd 2017. március 17-én. Minket a klasszikus dallamok felcsendülésével már meg is vettek:

Ha kellően meghoztuk a hangulatot, akkor nézzük át együtt, hogy milyen filmeket nézhettek meg mától a mozikban:  

Warcraft: A kezdetek (Warcraft)

A Blizzard, a Legendary Pictures és a Universal Pictures egy tehetséges rendezőre, a Holddal és a Forráskóddal már bizonyító Duncan Jonesra bízták a Warcraft univerzum első filmjének elkészítését, aki maga is nagy játékos hírében áll. Jones kellő alázattal nyúlt a gazdag alapanyaghoz és arra élezte ki a sztorit, hogy bemutassa Azeroth birodalmának háborúba sodródását: az emberek civilizációja egy új fenyegetéssel néz szembe, ugyanis ork harcosok menekülnek a haldokló országukból egy portálon keresztül, hogy új hazát foglaljanak maguknak. A Warcraft: A kezdetek igyekszik bemutatni mindkét oldalt részletesen (tehát nem egy jó kontra rossz történetről van szó) és nem csak a rajongókat kielégíteni, hanem ízelítőt adni a laikusoknak is ebből az elképesztően mély univerzumból, de ez csak többé-kevésbé sikerült a nagyszabású fantasy-nak: a külföldi kritikusok ugyanis korántsem tartják hibátlannak az adaptációt. Ennek ellenére abban mindenki egyetért, hogy egyszer mindenkinek látnia kell Duncan Jones csodálatos látvánnyal rendelkező fantasy-jét, legyen az játékos vagy sem.

(Olvassátok el a GameStar és a Puliwood spoilermentes kritikáját is.)

Rendes fickók (The Nice Guys)

Ha a Halálos fegyver filmek forgatókönyvírója és a Durr, durr és csók készítője rendezésre adja a fejét, akkor arra oda kell figyelni. A 70-es évekbe helyezett krimi-komédiát, a Rendes fickókat pedig szabályosan körbeudvarolják a kritikusok a lehengerlő stílusát és a menő dumákat dicsérve, a Rendes fickók szíve és lelke azonban nem ezekben, hanem a főszereplőkben keresendő. Russell Crowe és Ryan Gosling párosa fenomenális: míg előbbi karaktere, Jackson Healy verőlegényként, addig utóbbié, Holland March detektívként okoz kellemes perceket nekünk, amikor egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni. Ez a heti kötelező program, a Puliwood kritikájából megtudjátok, hogy miért.

(Érdekesség: nézzétek meg ezt a feliratos filmrészletet is a trailer után, érdemes.)

Pelé

Michael és Jeff Zimbalist (The Two Escobars) bemutatják ebben a szimplán csak Pelének nevezett életrajzi filmben, hogyan lett egy nincstelen, de hihetetlenül tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája, aki már 17 évesen egy győztes góllal világbajnokká tette hazáját.

(Érdekesség: A filmet maga Pelé is támogatta executive producerként.)

A Játékkészítő

Mozikba kerül a 2015 karácsonyán nagy sikerrel bemutatott, A Játékkészítő című pop-show-musical felvételeiből készült mesemozi, amelyben újraélednek a történet szereplői olyan színészek előadásában, mint Stohl András, Szabó Győző, Kamarás Iván, Nagy Feró, Oroszlán Szonja és Hajdu Steve.

(Érdekesség: a készítők több kamerával vették fel az összes tavaly karácsonyi előadást, majd a 24 órányira rúgó forgatott anyagból vágtak össze egy mozit.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

 - Így jártam a mostohámmal (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)