Hirdetés

GameStar Filmajánló - X-Men: Apokalipszis és Ben-Hur

|

A heti Filmajánlóban mutánsok csapnak össze mutánsokkal, emberek vívnak ádáz küzdelmet a gépekkel, újfent leporolnak egy klasszikust és egy ígéretes magyar film is szerepel a kínálatban.

Hirdetés

Az elmúlt hét legnagyobb szenzációja számunkra egyértelműen az volt, hogy elindult új filmes oldalunk, a Puliwood, ahol olyan érdekességekkel találkozhattok, mint az Assassin's Creed film rajongóknak szánt csomagjai, a Sólyomszem sorozat pletykája vagy éppen az Orvlövész sorozat első trailere, de figyelmet érdemel az X-Men: Apokalipszis előzményeit elmesélő cikk is. 

A nagyobb tévécsatornák sorra jelentik be, hogy mivel készülnek a 2016/2017-es évre, az újoncok közül az egyikre pedig mi is felfigyeltünk. A Halálos fegyver sorozatról van szó, amelyben Roger Murtaugh karakterét Damon Wayans Sr. kelti életre, míg Martin Riggs bőrébe Clayne Crawford bújik. Az első kedvcsináló sokak szerint kicsit izzadságszagú, viszont tartogat vicces pillanatokat is, amik alapján egy esélyt megérdemel majd a széria:

Az aktuális kínálatban sok más mellett helyet kapott Bryan Singer új X-Men filmje és a klasszikus Ben-Hur leporolása is. Mutatjuk a felhozatalt: 

X-Men: Apokalipszis (X-Men: Apocalypse)

Ugyan nemrég találkozhattunk Deadpoollal, most újfent a mutáns csapat kerül a középpontba, méghozzá a fiatal éveikkel foglalkozó trilógia záró darabjában. Az eljövendő múlt napjai eseményei átírták az egész franchise történetét, most pedig az alternatív 1983-ban felébred több ezer éves álmából a legelső mutáns, En Sabah Nur, avagy más nevén Apokalipszis, és nagyon nem tetszik neki, amit lát, ezért tisztogatásba kezd a Földön. Ehhez segítségül hívja Négy Lovasát, akik között ott van Magneto és a fiatal Ciklon is, és ezt az X-ek sem hagyhatják annyiban. Bryan Singer negyedik rendezése a franchise történetében minden eddiginél látványosabb kalandot ígér, de ha bizonytalanok vagytok vele kapcsolatban, olvassátok el a saját kritikánkat, valamint a Puliwoodét is.

(Érdekesség: Ha még nem láttad, mindenképpen nézd meg az X-Men: Apokalipszis LEGO trailerét, fenomenális.)

Kivégzési parancs (Kill Command)

A fiktív múlt után jöjjön a fiktív (?) jövő: az emberiség elérkezett abba a korba, amikor minden addiginál jobban függ a technológiától, és rákényszerülnek, hogy a gépekkel vívjanak vérre menő harcot az életben maradásért.  Éppen ezért elit kommandósok egy titkos szigetre tartanak, azonban a gyakorlat szörnyű fordulatot vesz. Az angolok ritkán jelentkeznek sci-fivel, de amikor igen, azokkal mindig érdemes egy próbát tenni, bármennyire is tűnjék B-kategóriásnak a Kivégzési parancs.

(Érdekesség: Ez Steven Gomez első nagyjátékfilmje, amelynek forgatókönyvét is ő írta.)

Ben-Hur:

Idén jön a filmtörténelem egyik legnagyobb klasszikusának vélhetően végtelenül üres feldolgozása, viszont most újfent a mozikba kerül egy rövid időre William Wyler 1959-es, 11 Oscar-díjjal kitüntetett klasszikusa, felújított képminőséggel. A jeruzsálemi Ben-Hur kálváriáját követhetjük nyomon, akit tévesen vádolnak meg, ezért rabszolgasorba kényszerül, családját pedig száműzik. Végül azonban mégiscsak szembe kerül egykori barátjával, Messalával, aki miatt az élete fenekestül felfordult.

(Érdekesség: A Ben-Hur 38 évig volt a legtöbb szobrot nyerő film a 11 Oscar-díjával.)

Liliom Ösvény:

A magyar filmek rajongói is megtalálják ezen a héten a számításaikat Fliegauf Benedek legújabb rendezésében. A Liliom ösvény főhőse Rebeka, aki jó ideje már, hogy egyedül él. Minden alkalommal, amikor kisfiával, Danival találkoznak, együtt fedezik fel a hétköznapokban rejlő titkokat. Az asszony gyerekkorából előkerülő démonokkal pedig kénytelenek közösen felvenni a harcot.

(Érdekesség: A rendező első játékfilmjével, a Rengeteggel pályázott Magyarország 2004-ben a legjobb idegennyelvű filmért járó Oscar-díjra.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- A visszatérő (DVD, Blu-ray)
- Steve Jobs (DVD, Blu-ray)
- Joy (DVD, Blu-ray)
- Creed: Apollo fia (DVD, Blu-ray)
- Pofázunk és végünk Miamiban (DVD)
- Az Igazság Ligája a Tini Titánok ellen (DVD)
- Alvin és a mókusok - A mókás menet (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)