Hirdetés

GameStar Könyvajánló - Gears of War: Jacinto romjai

|

Karen Traviss második Gears of War kötete még az elsőnél is több drámát, jellemábrázolást és izgalmat vonultat fel.

Hirdetés

Tizennégy esztendő telt el a Felemelkedés napja óta, ennyi ideje küzdenek a Sera bolygó emberei a föld alól érkezett humanoidok ellen. Hiábavaló volt minden abbeli igyekezet, hogy megfékezzék a pusztításuk után sáskáknak nevezett szörnyeket.

Az egyetlen szervezett ellenállást képviselő Koalíció nem lát más kiutat, mint hogy feláldozza utolsó erődjét, a gránit talapzatra épített Jacinto városát: elárasztják vízzel, és a férgek fejére döntik az egészet, hadd pusztuljon el mind. Traviss sorozatának második kötete közvetlenül a Gears of War 2 után veszi fel a cselekmény szálait, hogy aztán az egykori verőlabdasztár Augustus Cole, a felesége elvesztésével küszködő Dominic Santiago, a bizonyítási vágytól égő Anya Stroud hadnagy, a sokat megélt Bernie Mataki, valamint Victor Hoffman ezredes és Richard Prescott, a Koalíció elnöke szemszögéből ismerjük meg, milyen nehézségek árán jutnak el Jacinto túlélői a távoli Vectes biztonságot ígérő szigetére, ahol új ellenséggel kénytelenek szembe nézni.

Nem mellékesen pedig bepillantást nyerünk a háború egy korai szakaszába, amikor a felperzselt föld taktikát alkalmazta a Koalíció, és egyúttal legyilkolta Sera lakosságának túlnyomó részét.

4/5

Több dráma, mélyebb jellemábrázolás, a tettek mögötti mozgatórugók felszínre hozása teszi az első kötetnél jobb olvasmánnyá.

 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)