Hirdetés

Elhunyt Gene Wilder

|

A Willy Wonkát, valamint sok más, emlékezetes karaktert alakító Gene Wilder 83 éves korában hunyt el.

Hirdetés

Valószínűleg ismerős számotokra a fenti, a Willy Wonka és a csokoládégyár című 1971-es filmből származó kép. Gene Wilder nem csak ezen szerepe miatt (és az internet mémgyárosainak köszönhetően) lett legendás.

A színészt főleg Richard Pryorral együtt láthattuk egyebek mellett a Dutyi Dili, a Vaklárma és a Folt a zsákját című filmekben. Emmy-díjat kapott a legjobb mellékszerepért a Will és Grace című sorozatban nyújtott alakításáért, a Willy Wonka és a csokoládégyárért, valamint a Száguldás gyilkosságokkalért Golden Globe-ra, az Ifjú Frankensteinért a legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-díjára, az 1968-as A producerekért pedig a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscarra jelölték. Utolsó mozifilmje az 1999-es Alice csodaországban volt, tévében utoljára 2003-ban szerepelt, utolsó könyvét, a What is this Thing Called Love?-ot pedig 2010-ben adta ki. Halálát 83 éves korában jelenlegi információk szerint Alzheimer okozta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)