Hirdetés

Lehet, hogy te is rosszul tudod, hol a Halálcsillag gyenge pontja

|

Egy érdekes blogposztban írt a Star Wars speciális effektjeiért felelős cég egyik munkatársa arról, hogy még az ő kollégái közül is sokan rosszul tudják, hol található az árok, amiben végigrepült Luke Skywalker a Halálcsillag megsemmisítésekor.

Hirdetés

Ha valaki megkérdezné, hogy is található a Halálcsillagon az a bizonyos árok, ahonnan hozzá lehet férni a szuperfegyver gyenge pontjához, sokan valószínűleg a hatalmas bázis egyenlítőjénél húzódó vonalra mutatnának. És ők bizony mind tévednek.

Erről egy kifejezetten érdekes blogposztban írt Todd Vaziri, aki a Star Wars különleges effektjeiért felelős Industrial Light & Magicnél dolgozik, de olyan produkciókban is részt vett, mint a Bosszúállók, A Karib-tenger kalózai vagy éppen az Avatar. Elmondásai szerint ismerősei közül még a legelvetemültebb Csillagok háborúja-rajongók, köztük a kollégái is a Halálcsillag egyenlítőjére mutattak és ő maga is csak nemrég jött rá, mekkorát téved. A Zsivány Egyes munkálatai közben merült fel a kérdés, hol is található a kérdéses árok és ami azt illeti, ha a Föld felosztásához használt rendszerhez hasonlítjuk a hatalmas bázist, egy hosszúsági vonalról, tehát egy észak-déli irányú árokról van szó.

Az eredeti filmekre visszatekintve persze ez tökéletesen egyértelmű, hiszen az Ezeréves sólymot az egyenlítőnél húzzák be a hatalmas dokkba, ebben a jelenetben pedig láthatjuk is, hogy ez egy sokkal szélesebb árok, mint ami a későbbi akció során feltűnik. Ha pedig ez nem lenne elég emlékeztető, a csatába induló pilótáknak még meg is mutatták a fegyver ellopott tervrajzán, hol található a kérdéses pont.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)