Hirdetés

Így segített J.K. Rowling Alan Rickmannek megérteni Piton professzort

|

Régóta tudtuk, hogy Alan Rickman már korábban is más színben látta Piton Professzort, mint a Harry Potter-rajongók többsége, de csak most derült ki, hogyan segített neki a regénysorozat szerzője.

Hirdetés

J.K. Rowling már 2011-ben meglebegtette, hogy a filmek forgatása közben - amikor még csak négy kötet jelent meg a hét Harry Potter-regény közül - segített egy apró információval Alan Rickmannek, hogy minél hitelesebben alakíthassa Piton professzor karakterét. Egészen mostanáig nem mondta el pontosan, mi is volt ez a kis infó, de a színész halála kapcsán ez is szóba került.

Egy rajongó hozta fel a témát az írónő Twitter-fiókján, akinek a válaszából kiderült, hogy a rajongók ráéreztek a titok nyitjára, amikor sokan ezt a jelenetet idézve emlékeztek Rickmanre:

Amint arra idővel mindenki rájöhetett, a jelenet, amikor Dumbledore meglátja, milyen alakot ölt fel Piton patrónusa, egészen más fényben tüntette fel a korábban egyértelmű gonosznak tűnő szereplőt. Így nem meglepő, hogy erről szerzett tudomást nálunk hamarabb a színész is: "Elmondtam Alannek, mi is áll a "mindig" szó mögött" - írta Rowling a válaszában.

2011-ben a Pitont életre keltő Rickman is visszaemlékezett rá, hogy ez az apróság mit jelentett neki: "Sejtette velem, hogy [Piton] valamivel összetettebb szereplő és hogy nem minden fog olyan egyértelműen lezajlani, ahogy azt mindenki várta. Ha visszaemlékeztek, amikor az első filmben játszottam, még csak három vagy négy könyvet írt meg, így senki nem tudta, mi lesz a végkifejlet, csak ő. És fontos volt neki, hogy tudjak valamit, de csak egy kis információmorzsát osztott meg velem, ami sejtette velem, hogy nem lesz olyan egyértelmű a folytatás." Nos, úgy tűnik, egy szó mögötti tartalom is elég volt, hogy ketten megalkossák a Harry Potter-sorozat talán legjobb karakterét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)