Hirdetés

Közel 30 év után magyarázatot kaptunk A remény rabjai egyik vitatott jelenetére

|

A film egyik főszereplője, Morgan Freeman kérdezte fel színésztársát, aki egyszerű magyarázatot adott a kérdéses részre.

Hirdetés

Okkal tanyázik hosszú ideje az IMDb Top 250 filmes listájának élén Frank Darabont '94-es Stephen King-adaptációja, A remény rabjai. Bár Morgan Freeman és Tim Robbins börtönhistóriája kezdetben nagyot bukott, az évek során felfigyeltek rá, idővel pedig a legnagyobb, legemlékezetesebb filmek egyikévé nőtte ki magát.

Egy vitatott jelenet, illetve annak kivitelezése hosszú ideje foglalkoztatta a rajongókat, akik most első kézből kaphattak magyarázatot a következetlennek titulált manőverre.

A filmben a Tim Robbins által alakított Andy Dufresne tölti életfogytiglani börtönbüntetését, miután hamisan megvádolták felesége, illetve szeretője meggyilkolásával. Biztosan emlékeztek, hogy Andy cellájának falán volt egy lyuk - amin keresztül ugyebár megszökött - amit egy poszter takart el.

Hirdetés

A millió dolláros kérdés ehhez kapcsolódóan, Andy szökése révén merült fel: hogyan rögzítette vissza a plakátot a lyuk elé miután átmászott rajta?

A film 30. évfordulója alkalmából adott interjún, ahol Tim Robbins mellett a film másik főszereplője, Morgan Freeman is jelen volt, felkérdezte színésztársát a szóban forgó jelenettel kapcsolatban.

"Ez olyan egyszerű. Odaszögezed felül, felemeled, átmész alatta, és bemész."

- magyarázta Robbins az elképesztően összetett és bonyolult hadműveletet.

Persze a dolgot nem érdemes túl komolyan venni, érezhetően mind a ketten poénosra vették a figurát. A teljes beszélgetést itt találjátok - a poszteres részről a 15. percnél esik szó.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)