Hirdetés

Elhunyt Kenny Baker, aki R2D2-t keltette életre

|

A Star Wars csipogó robotját játszó színész 83 éves volt.

Hirdetés

Kenny Baker neve talán nem annyira ismert, mint Mark Hamillé, Harrison Fordé vagy Carrie Fisheré, nem kevésbé fontos szerepet töltöt be a Star Wars széria szempontjából.

Bakert az 1977-es Star Wars IV: Egy új remény tette híressé, amelyben fantasztikusan játszotta el a csipogó R2D2-t, akinek már-már emberi személyiséget kölcsönzött. Ezt követően természetesen az alig 120 centis Baker kapta a megtiszteltetést A Birodalom visszavágban, A Jedi visszatérben és az előzménytrilógiában is.

A hetedik epizódban már csak tanácsadóként segédkezett, egészségügyi állapota miatt pedig már a Los Angeles-i premierre sem tudott elmenni. Hosszú betegség után 83 éves korábban távozott a túlvilágra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)