Hirdetés

Megint a Tiger King miatt perelik a Netflixet

|

Az Ace Ventura 2 készítői állítják, hogy a Tigrisvilág alkotói jogosulatlanul használták a filmjük részleteit.

Hirdetés

A Netflix valószínűleg annyira nem bánja, hogy dokusorozata, a Tigrisvilág (vagy ahogy sokan ismerhetitek, Tiger King) körül kerekedik némi botrány, hiszen például a Carole Baskin által indított per, vagy az egyik szereplő bírósági ügye által okozott felhajtás csak még több potenciális nézőhöz juttatja el a széria hírét.

A nagymacskákat tartó magánemberekről szóló sorozattal viszont most egy hollywoodi produkciós cégnek is problémája akadt, ami lehet, hogy sokba fog kerülni a streaming szolgáltatónak.

Hirdetés

A Morgan Creek Productions azt követően indított pert a Netflix és a Tigrisvilágot készítő cég ellen, hogy állításuk szerint megpróbálták panaszukat a bíróságon kívül rendezni, ám nem jártak sikerrel. A produkciós iroda az Ace Ventura 2 jogtulajdonosa, amiből két rövid részlet is feltűnt a Joe Exotic történetét feldolgozó dokusorozatban, a két jelenet bevágására viszont egyáltalán nem kértek engedélyt a Morgan Creektől.

A két klip együtt nagyjából öt másodpercet tett ki, mindkettőben az Ace Ventura címszereplője látható, az egyikben egy majommal a nyakában, a másikban pedig egy elefánton lovagolva.

A Jim Carrey főszereplésével készült, számos állatot felvonultató vígjáték alkotói kiemelték a beadványukban, hogy az Ace Ventura volt az egyetlen film, amiből egynél több részletet idéztek a Tiger King alkotói, ráadásul többmilliós közönség látta engedély nélkül a filmjük részleteit, ami növeli az őket ért anyagi kárt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Rámutatnak továbbá, hogy a "két humoros jelenet" arra szolgált, hogy "növelje a Tigrisvilág kereskedelmi értékét" azáltal, hogy megmutatta, tévés és filmes produkciókban is használtak vadállatokat, ezzel "jókedvet és könnyebbséget" adva a műsorhoz, amiben máskor rendkívül rosszul bánnak állatokkal.

A per anyaga szerint továbbá az Ace Ventura 2 részleteinek felhasználása segített növelni a Tiger King nézettségét, és azt feltételezte, hogy Jim Carrey filmjének készítői "kedvező fényben tüntették fel és hirdették a Tigrisvilágot".

Mivel ez nem felel meg a valóságnak, a Morgan Creek azt kéri a bíróságtól, tiltsa meg a vádlottak számára, hogy a cég bármelyik munkáját felhasználja, ahogy természetesen pénzbeli kártérítést és a jogi költségeik megtérítését is követelik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)