Hirdetés

Noctambulo - megjelent a Pixelhősök írójának új könyve!

|

Beregi Tamás (Berrr) az egyik legrégebbi motoros a videojáték újságírásban, szinte a kezdet kezdetétől rendszeresen publikált a GameStarban is, ahol főleg kalandjátékokkal foglalkozott. Pixelhősök c. videojáték történeti könyvét talán nem is kell bemutatni...

Hirdetés

Egykori  - és remélhetőleg jövőbeli - szerzőnk most egy új regénnyel jelentkezik, amelyet nem kevesebb mint tíz éve kezdett írni, még angliai doktori ösztöndíja során. A huszadik század előestéjén játszódó, kultúrtörténeti és fantasztikus elemekkel átszőtt, több mint ötszáz oldalas kalandregény főhőse Jonathan, egy bohém londoni művész, aki erotikus fényképeket restaurál. Éjszakáit léha barátai társaságában tölti kocsmákban, kuplerájokban, ópiumbarlangokban. Amikor kezébe akad egy megfeketedett fotó és nyomozni kezd nagyapja különös története után, eddigi világa darabokra hullik. Rémálmok kerítik hatalmukba, melyekben imádott városa szörnyű átalakuláson megy át. Jonathan egy aranyszívű prostituálttal megszökik a lélekölő nekropolisszá változó Londonból. A szerelmesek útja a varázslatos szépségű angol Tóvidék, valamint a Skót-felföld felé vezet. Ám az ipari rémlátomások Jonathant ezeken az érintetlen, mitologikus tájakon is utolérik. A főhős végül vakmerő tettre szánja el magát, hogy megmentse az apokalipszis felé sodródó világot… 

A "noctambulo" talányos latin szó jelentése "alvajáró". A valóságot álmokkal keverő  regény egyszerre idézi Poe, Lovecraft sötét vízióit és Szerb Antal melankolikus utazóregényeit. Főhőse stílusosan alvajáró, aki nem csak a modern tudomány, az iparosodás, a degeneráció poklában bolyong, de mániásan keresi a világból kivesző szépséget, mitikus teljességet. A regény egyik legérdekesebb eleme az örömlány által elbeszélt középkori mesefolyam, amely végül Jonathant is ráébreszti küldetése igazi céljára. 

Bár az ötszáz oldalas regény a múltban játszódik, tulajdonképpen a mai világról szól: apokaliptikus látomás a természetpusztításról és a civilizáció végéről, miközben megható szerelmes történet is egyben. A hol költői, hol obszcén stílusú, hol pedig filmbe illő víziókkal átszőtt történetben ugyanakkor mindvégig jelen van az író korábbi műveit is jellemző humor. A rendkívül szép kiadású regényt gyönyörű ábrák, a történethez kapcsolódó áltudományos táblázatok egészítik ki, az ínyencek pedig a könyv végén található kultúrtörténeti függelékben csemegézhetnek. A nehezen besorolható műfajú regényt egyaránt ajánljuk a kalandregény, a szépirodalom és az igényes fantasy kedvelőinek. A regény egyik ajánlója az Oscar-díjas Nemes Jeles László. A könyvet egy rendkívül ütős trailer és egy nagy buli harangozza be. 

Alvajárók és Örömlányok parti - Noctambulo könyvbemutató buli

A könyvet a trailer mellett egy nagy bulival vezeti föl a L'Harmattan kiadó a Kossuth Klubban, a Muzikum nevű szórakozóhelyen június 3-án, részletek ide kattintva érhetőek el.

A könyv már megvásárolható a Project/029 piactéren.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)