Hirdetés

Ezt a filmet küldjük a következő Oscar-gálára

|

A Magyar Nemzeti Filmalap meghozta a döntést, kiderült, melyik film képviselheti hazánkat a világ legnagyobb filmes fesztiválján.

Hirdetés

Miután a Saul fia elhozta tavaly a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjat, több fantasztikus film is került a hazai mozikba, így volt miből választania a Nemzeti Filmalapnak.

Sokan arra számítottak, hogy a bizottság az Ernelláék Farkaséknál című alkotást hozza majd ki győztesként - hiszen Hajdu Szabolcs filmje hozta haza a Karlovy Vary-ban megrendezett filmfesztivál fődíját  és a legjobb színésznek járó díjat is - végül azonban Till Attila filmje, a Tiszta szívvel mellett döntöttek.

A Tiszta szívvel egyébként az Európai Filmdíjért is versenyben van. Reméljük, hogy a Filmakadémia méltónak találja majd a filmet a gálára. A jelöltek listáját január 24-én hozzák nyilvánosságra, maga az Oscar-gála pedig február 26-án kerül megrendezésre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)