Hirdetés

Napi büntetés: azért büntették meg a készítőket, mert nem volt elég reklám a Transformers 4-ben

|

Kicsit felkacagtunk azon, hogy valaki tényleg azért viszi bíróságra a Transformers filmek készítőit, mert nem volt elég logó feltüntetve. Pedig a dolog valójában elég komoly.

Hirdetés

Lassú tapssal tudok gratulálni a Paramount vezetőségének, akik jelenleg egy csúnya, 27 millió dolláros perbe kerültek, amiért a termékelhelyezési megállapodás ellenére sem helyeztek el egy logót a Transformers 4-ben. Az egyik oldalon a Paramount, a másikon pedig egy kínai turisztikai iroda áll.

A Wulong Karst Tourism azzal vádolja a Paramountot és a kínai társgyártót, hogy a kifizetett 750 000 dollár ellenére sem tüntették fel a logóját a filmben. Ezzel a Paramount sem tud vitatkozni, hiszen a felirat tényleg nincs benne a végleges kiadásban, viszont állításuk szerint azzal kompenzálták a vállalatot, hogy Michael Bay forgatott nekik egy reklámot. Az eszközöket és a díszletet érintetlenül hátrahagyták, hogy a rozsdás ócskaságokból majd a cég csinálhat látványparkot.

Wulong Karst nem fogadta el ezt, és Chongqing városának bíróságára vitte az ügyet. A legnagyobb gond itt azzal van, hogy a Wulong Karst egy államilag támogatott cég, tehát Kína egyértelműen mögöttük áll. Amikor az akciófilmek bevételeinek nagy részét innen hordják el a stúdiók (különösen a Transformers-féle filmek esetében, melyeket nem fogadnak jól a kritikusok), akkor bizony kénytelenek meghajolni a filmipar nagyjai.

A "ne dühítsük fel Kínát" egy meglehetősen fontos szempont, éppen ezért nem is értem, hogy hogyan nem bírtak belepréselni egy logót egy 2 órás filmbe, amiben több reklám volt, mint értékelhető párbeszéd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)