Hirdetés

Rendkívül látványosan ábrázolták a The Witcher szereplőinek kapcsolatait

|

Olyan látványos statisztikát biztosan nem láttál még a The Witcher univerzummal kapcsolatban, mint amit ez a magyar kutató készített.

Hirdetés

December 17-én rajtolt a Netflixen a The Witcher második évada. A premiert hatalmas várakozás előzte meg, aminek megfelelően kiváló rajtot produkált a sorozat. Természetesen mi is írtunk évadkritikát, amiben Chavalier alaposan kifejtette, hogy a második évad is nagy harcban van az adaptációk nagy ellenségével, az eredeti művel.

Ha nézitek a sorozatot, vagy olvastátok a könyveket, szeretnénk az alábbi vizuális ábrázolást a figyelmetekbe ajánlani, amin az univerzum ötven legfontosabb karakterének kapcsolata van egy hálózati térképen feltüntetve.

Hirdetés

A rendkívül látványos hálózati térképet Janosov Milán, hálózatkutató és fizikus készítette. A projektről és a szükséges adatok összegyűjtéséről a Qubit cikkében ír részletesebben.

A hálózati térkép elkészítéséhez először számítógépes szövegfeldolgozó programot használt, aminek segítségével összevethető adatokat kapott a hivatalos szereplőlistákkal. Ezután megvizsgálta, hogy a feljegyzett karakterek mely mondatokban vannak említve, és hogy egyes szereplők milyen (hány mondatnyi) távolságra vannak egymástól.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A térkép végül közel 700, kötetben említett karakter adataiból épült fel, 541 csomóponttal és 3306 kapcsolattal:

Amennyiben alaposabban utánaolvasnátok az elkészítési folyamatnak, vagy egyéb, a munka során készült statisztikák is érdekelnek, a Nightingale-en található dolgozatban minden kérdésre megkaphatjátok a válaszotokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)