Hirdetés

Sárkányeszme könyvajánló

|

Magyar fantasy könyvet mindig jó olvasni, még akkor is ha elsőre nehéz eldönteni, hogy melyik korosztálynak szól a mű.

Hirdetés

A Sárkányeszme elolvasása után az volt az érzésem, hogy az író inkább a fiatalabb olvasók elvárásainak akart megfelelni, de azért megpróbált becsempészni egy adag sötét fantasy-t is a könyv oldalaira.

A sorozat első része egy olyan világban játszódik ahol az emberek és a sárkányok békében élnek egymás mellett. A legvitézebb sárkányoknak egy harci arénában kell megküzdeniük egymással, hogy kiderüljön, ki lesz a Kiválasztott. A gonosz azonban felborítja az egyensúlyt és megtámadja szörnyhadseregével a békés vidéket. A legnagyobb hatalmú sárkányfiak felveszik a harcot a kíméletlen ellenséggel, de az igazi csatát annak a félsárkány ifjúnak kell megvívnia, aki fajának utolsó képviselője a vidéken. Csak neki van esélye megszerezni a rendkívüli mágikus erővel bíró varázstérképet, melyet a sötétség erői mindenképpen meg akarnak kaparintani. A gonosz teremtmények kifejezetten félelmetesek, biztosan lett volna néhány rossz éjszakám, ha ilyet olvastak volna fel nekem esténként gyerekkoromban.

Az első része a regénynek még amolyan bemelegítő olvasmány, nem igazán van benne komoly jellemfejlődés, inkább csak a karakterek bemutatására és az alapkonfliktus felvázolására koncentrál. Kicsit olyan érzésem volt menet közben, mint amikor először olvastam a Babót (ez volt a Hobbit magyar fordítása eredetileg). Alapvetően gyerekkönyv, de azért nem hiányozik belőle a borzongás sem. 

A könyv befejező sorait elolvasva biztosak lehetünk abban, hogy tervbe van véve a folytatás, bár aki nem szívleli a legdrámaibb pillanatokban bekövetkező befejezéseket, az jobban teszi, ha megvárja a következő részeket és egyben fogyasztja el a regényt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)