Hirdetés

Suicide Squad - a külföldi kritikusok nem estek hasra a gonoszok csapatától

|

Néhány nappal a film premierje előtt megjelenhettek az első kritikák a DC-gonoszokat egy történetbe tömörítő Suicide Squadról, de sajnos ez még talán nem az az áttörés, amire sokan vártak.

Hirdetés

A mi kritikánkra holnapig kell várni, mert a hazai sajtóvetítés csak holnap  délelőtt lesz, viszont külföldön már többen is látták a filmet. A DC Comics filmes univerzuma népszerűségben még közel sem tart ott, mint a Marvel-féle vállalkozás, a Suicide Squadnak pedig valószínűleg nagy szerepet kellene vállalnia a felzárkózásban. A kritikusok szerint ez nem feltétlenül sikerült, az első vélemények ugyanis nem éppen a következő klasszikusként szólnak a filmről.

A legtöbb vélemény szerint az új film mindenképpen előrelépést jelent a Batman vs. Supermanhez képest, például többen említik, hogy néhány karakter kiemelkedően jól sikerült, ám hozzájuk képest a többiek - köztük sajnos Jared Leto Jokere is - elég középszerűek lettek. Ez a kettősség köszön vissza abban is, hogy míg a film stílusát (beleértve a zenét és a legtöbb kritika szerint az akciójeleneteket is), illetve a gonoszok csapatát jól fogadták az újságírók, addig a Suicide Squad főgonosza és így a fő sztoriszálnak számító küldetés nem annyira nyerte el a tetszésüket.

Ráadásul így komoly ellentét alakult ki többük szerint a film rendkívül sok eseményt és történetszálat rendkívül rövid időbe sűrítő első része és a viszonylag gyenge történetszálra annál több időt szánó második etap között. A vegyes érzések végül a filmen adott pontszámokon is meglátszanak, a Metacritic által figyelembe vett huszonegy kritikából így hat adott pozitívnak számító 60% feletti pontszámot, négy esetben kapott a Suicide Squad kifejezetten rossz, 40% alatti értékelést, a maradék tizenegy kritika pedig a kettő közötti közepes pontszámmal zárult.

Ti beültök majd a moziba Suicide Squadra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)