Hirdetés

Tiszteletbeli Oscar-díjat kap a részeg karatemester

|

Ezt a díjat olyan színészek vagy a filmes világ más területein dolgozók kapják, akik a szakma úttörői és valódi legendáknak számítanak.

Hirdetés

A harcművészetek mestere és rengeteg akciófilm főszereplője, Jackie Chan tiszteletbeli Oscar-díjat kap a filmes szakmában elért rendkívüli eredményeiért.

Jackie Chan 6 éves kora óta szerepel filmekben, de talán a klasszikusnak számító Rendőrsztori hozta meg neki az első sikereket, innen pedig nagyon gyorsan szárnyalt felfelé a hírneve. Főszerepet kapott a Balhé Bronxban című akció-vígjátékban, majd szinte pillanatok alatt Csúcsformában találta magát Chris Tucker oldalán. Ez csak egy-két cím a listából, ami továbbra is bővül, hisz a mai napig aktívan színészkedik és szinkronizál.

Az Akadémia szerint fontos kiemelni, hogy az alatt a négy évtized alatt, melyet Chan folyamatosan a reflektorfényben töltött (az 1985-ös Rendőrsztori óta), végig ugyanolyan kedves maradt a rajongóival, megtartotta a sportos életformáját, illetve ugyanolyan lehengerlő és lendületes minden produkcióban, amiben eddig feltűnt.

A színész Facebook oldalán is beszámolt a jó hírről:

A mai napig szívesen nézzük, ahogy elképesztően látványos és villámgyors mozdulatokkal ver péppé egyedül egy 20 fős társaságot. Nyugodtan mondhatjuk, hogy legalább olyan élmény nézni őt, mint a Bud Spencer, Terence Hill párost.

De ne feledkezzünk meg a többi tiszteletbeli Oscar-díjasról sem. Ugyanilyen kitüntetésben részesül Anne V. Coates, aki vágóként dolgozott például az Eszeveszett küzdelem vagy Az arany iránytű filmekben is, többek között. Tiszteletbeli Oscart kap még a dokumentumfilmes Frederick Wiseman és Lynn Stalmaster, aki már jó ideje befejezte pályafutását, de dolgozott például Superman filmen is 1978-ban.

A díjátadó november 12-én lesz, mi pedig csak gratulálni tudunk hozzá.

Azért mi gondolatban adnánk egy szobrocskát Chuck Norrisnak is…

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)